AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin il örgütleri ile bayramlaşma programında, "Sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz" dedi. Pandemi sürecinde zor durumda kalan esnaf, Erdoğan'ın 'helallik' talebine cevaben #HelalEtmiyorum etiketi ile sosyal medyadan tepki gösterdi.

Erdoğan’ın helallik istediği esnaflardan biri olduğunu belirterek hakkını helal etmeğini söyleyen işletmeci Çağdaş Öztürk, “Küçük esnafa gelince sadece ölümü gösterenler zengine gelince milyonlarca lira vergi borcunu siliyor” ifadesiyle tepkisini dile getirdi.

2020 yılının Şubat ayında 6 odalı küçük bir pansiyon işletmesi kiraladığını söyleyen Öztürk, sosyal medya hesabından yaşadığı sıkıntılı süreci şöyle anlattı:

“11 Mart 2020’de Pandemi ilan edildi ve hepimiz kapandık. Yazın Haziran’da gelen normalleşme kararıyla kısa süre de olsa işletmemi çalışır hale getirdim. Bu süreçte gelen vergi borçlarını ödeyemedim. Sezon içinde yapmış olduğum ciroyla bir sene sonranın kirasını dahi çıkaramayınca ve Kasım ayından sonra gelen kısıtlama kararları sonucunda maaşlı bir iş bulup çalışmaya başladım.

‘BAKANLIĞIN BENDEN DAHA ÇOK PARAYA İHTİYACI VARMIŞ’

Yaz aylarında biriken ciro ve maaşlı işten gelen gelirimi şirket hesabında biriktirmeye devam ettim. Kiramın bir miktarını yatırdım. Kalan miktarla en azından işletmemi açmayı planlıyordum. Geri kalan kira tutarını sezon başladığında yatırmayı planlıyordum. Gelin görün ki Vergi Dairesi ve Hazine ve Maliye Bakanlığının paraya benden daha çok ihtiyacı varmış. Hesabımda olan paraya bloke koymamış direk hesaplarına aktarmışlar.

‘‘AMAN CANIM PANDEMİ BİTİYOR SEZON AÇILACAK ZATEN’ DEDİLER’

Vergi Dairesine gidip durumumu görevli memura anlattım elinden bir şey gelmeyeceğini söyledi. Müdürleri ile görüşmek istediğimi belirttim. Başıma geleni en başından tane tane anlattıktan sonra aldığım cevap ‘aman canım pandemi bitiyor sezon açılacak zaten’ oldu.

‘KÜÇÜK ESNAFA ÖLÜMÜ GÖSTERENLER ZENGİNİN BORCUNU SİLİYOR’

Şimdi bana diyorlar ki hakkını helal et ben hakkımı helal etmiyorum dükkanımı açmak için kullanacağım bütün birikimimi elimden aldılar. Küçük esnafa gelince sadece ölümü gösterenler zengine gelince milyonlarca lira vergi borcunu siliyor.