AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda şarkıcılar, oyuncular, YouTuberlara iftar verdi. Yemeğe Orhan Gencebay, Hülya Avşar, İbrahim Tatlıses, Hülya Koçyiğit ve Alişan gibi siyasi iktidara yönelik destek açıklamalarıyla hatırlanan birçok isim katıldı.

Erdoğan, iftar programında yaptığı konuşmada "Verdiğimiz desteklerle daima sanatçılarımızın yanında yer aldık. Yer almayı sürdüreceğiz. Korsanla mücadeleden telife, tiyatrodan sinemaya kadar pek çok farklı başlık altında verdiğimiz desteklerle sanatçılarımızın emeğine sahip çıkıyoruz. Son olarak, Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binasını, İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'ni hizmete açarak, ülkemize dünya çapında sanat merkezlerini kazandırdık. Kültür ve sanatla taçlandırılmamış bir kalkınma hamlesi sadece taştan, betondan, demirden, camdan, metalden ibaret kalır" sözlerini sarf etti.

Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte iftar sonrası masaları dolaşarak programa katılan ünlülerle sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da ünlülerle görüştü.

KİMLER KATILDI?

Programa katılanlardan bazıları şöyle:

Bülent Ersoy, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Hülya Koçyiğit, Coşkun Sabah, Demet Akalın, Hülya Avşar, Yavuz Bingöl, Umut Akyürek, Müşerref Akay, Yonca Evcimik, Ahmet Selçuk İlkan, Metin Şentürk, Gamze Özçelik, Şafak Sezer, Alişan Tektaş ve Şükriye Tutkun, YouTuber Merve Özkaynak, rapçi Resul Aydemir, Ekin Uzunlar, kalemkar Semih İrteş, piyanist Güher Pekinel ve Süher Pekinel, akademisyenler Uğur Derman ve Çiçek Derman, bestekar Amir Ateş, ilahici Sami Özer, piyanist-besteci Büşra Kayıkçı, yazar Gülseren Budayıcıoğlu, yönetmen Mesut Uçakan, hattat Hasan Çelebi, fotoğrafçı İzzet Keribar, yazar Gülper Refiğ.