Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, anayasa görüşmeleri, başkanlık referandumu ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Halkın desteği olduğu sürece hükümeti rahatsız edeceklerini savunan Bilgen, "Erdoğan'ın oyununu bozacağız" dedi ve ekledi: “Son 14 yılda öğrendik ki Erdoğan zayıf olduğu zaman uzlaşır. Güçlü olduğu zaman karşısındakini ezmeye çalışmakta. Bizim tek çıkış yolumuz bu oyunu bozmaktır. Elbette mecliste sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Onları Ankara’da rahatsız etmeye devam edeceğiz. Yeter ki halkımız sokakta, evde camide bu oyunlara prim vermesin. Zor günleri aşarak kendi geleceğimizi belirleyeceğiz” 

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Diyarbakır’da düzenlenen Şırnak halkı ile dayanışma yemeğine katıldı.

Bilgen, “Elbette en çok şehirlere yapılan baskı ve yıkımla, siyaseten iradeyi kırmaya yönelik girişimler bir biri ile bağlantılı politikalardır. Bugün burada konuşma yapması gereken eş başkanlarımıza yönelik saldırıları irade kırma girişimi olarak görüyoruz. Halkımız kararlı olursa, irade kırma operasyonlarına boyun eğmeyerek zafere ulaşacağız. Siyaseten aldığımız darbeler ve kayıplar telafi edilebilir. Toplumsal mücadelede zafiyet gösterirsek, siyasi yaralarımızı da sarmakta zorlanırız”
 
Bilgen’in açıklamaları şu şekilde:
 
 “Sevr sendromunu hatırlatıp duruyorlar. Onların kavgalarının tarafı olmayacağız. Kürtlerin kendi oyunlarına alet olmayacağını görenler, bugün başka propagandalar yapıyor. Ankara’da yeni Anayasayla, Cumhurbaşkanı’nın hukuksuz ve suç işleyen politikalarına yeni kılıf aranmaktadır. Kentlerimizi bu hale getirenler kimse, onların bu hesaplarının karşısında olacağız. Sandığa gitmezler düşüncesiyle referanduma gidiyorlar. Ama bu oyununun, başarıya ulaşmasının bir yolu varsa, hayır diyenlerin zulmü karşısında boyun eğmeyenlerin başarısı olacaktır.
 
Sandığa gitmeyi zorlaştırmayı düşünüyorlar. OHAL çerçevesinde bunu başaracaklarını düşünüyorlar. Kürtlerin yaşadıkları acının sorumluları kendileri değilmiş gibi bir algı oluşturarak, bizi dışarıda bırakmayı düşünüyorlar. Son 14 yılda öğrendik ki Erdoğan zayıf olduğu zaman uzlaşır. Güçlü olduğu zaman karşısındakini ezmeye çalışmakta. Bizim tek çıkış yolumuz bu oyunu bozmaktır. Elbette mecliste sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Onları Ankara’da rahatsız etmeye devam edeceğiz. Yeter ki halkımız sokakta, evde camide bu oyunlara prim vermesin. Zor günleri aşarak kendi geleceğimizi belirleyeceğiz.

(Kaynak: Dihaber)