Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk’ün ölümünün 75. yılı nedeniyle düzenlenen anma töreninde kendisini protesto eden vatandaşlardan birine yönelik “Allah belanı versin diyen o gavatı getirin” diyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’la ilgili olarak “O ifadesini kabul etmiyoruz ama valimizi provokatif eylemlere kolay kolay yedirmeyiz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’deki AKP grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bedelli askerliğin gündemde olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine Başbakan Erdoğan, “Türk Silahlı Kuvvetleri bu konuyla ilgili olumlu bir yaklaşım içinde değil. Bedelli gündemimizde yok” dedi.

'BIRAKIN ARAMIZDA KONUŞALIM'

Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile arasındaki “öğrenci evleri” gerginliğiyle ilgili bir soru soruya ise, “Bırakın kendi içimizde konuşalım” şeklinde yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan’a, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma töreni sırasında protesto edilen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un bir vatandaşa yönelik “Allah belanı versin diyen o gavatı getirin” demesinin ardından kamuoyuna yansıyan haberler de soruldu. Erdoğan, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile ilgili olarak, “O ifadeyi kabul etmiyoruz provokatif eylemlere valimizi kolay kolay yedirmeyiz” görüşünü dile getirdi. (T24)