Zonguldak'ta bugün yapılan toplu açılış törenine katılacağı belirtilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın programı son anda değişti.

Törene video konferans ile katılan Erdoğan konuşmasına, "İki hafta önce kötü hava koşulları nedeniyle gerçekleştiremediğimiz ziyaretimizi bu kez de soğuk algınlığı ve ses kısılması nedeniyle gerçekleştiremedik" diyerek başladı.

Elektrik zamları konusunda şikayetler olduğunu bildiklerini, indirim sınırını 150 kilovattan 210 kilovata çıkarılmasının dar gelirliler için rahatlama sağlayacağına inandığını savunan Erdoğan, "Gelişmelere göre çalışanlarımızın kazancını koruyacağız" dedi.

TÖRENİ BİNALİ YILDIRIM YÖNETTİ

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

"Zonguldak-Kilimli Yolu Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri başta olmak üzere şehrimize kazandırdığımız 3 milyar 404 milyon liralık yatırımların açılışını canlı bağlantı ile olsa da gerçekleştirmek istedik. Madenlerde ve demir çelik fabrikalarında çalışan işçilerin başındaki baret, ellerindeki kara bu şehrin üretiminin sembolüdür. Yeni atılımlarla kabuğunu kırıp tüm Karadeniz'in üretim ve lojistik üssü haline dönüşen bu şehrin önünde artık yeni bir sayfa açılıyor. Yatırım tutarı 1.15 milyar TL olan bu yatırım sayesinde Zonguldak Kilimli arası 30 dakikadan 5 dakikaya düşecek."

"Elektrik faturaları ile ilgili şikayetlerin artması nedeniyle en düşük tarifi miktarını aylık 150 kilovattan 210 kilovata yükselttik. İnşallah bu düzenleme dar gelirli vatandaşlarımızı bir nebze rahatlatacaktır. Milletimizin her derdi her acısı bizim ilk ve olmazsa olmaz önceliğimizdir."

Erdoğan'ın kısa konuşmasından sonra Prof. Dr. Teoman Duralı tüneli açılış törenini Milletvekili Binali Yıldırım yönetti.