Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İdeolojik belediyecilik tekrar hortladı. Bilhassa AKP'den CHP'ye geçen belediyelerde bazı yöneticilerin adeta bir öç alma, intikam alma hevesiyle hareket ettiğini görüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Ankara Congresium'da düzenlenen AKPBelediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, "19 yıl boyunca defalarca sınandık, tehdit edildik, ihanete uğradık, içerden ve dışardan sayısız saldırıya maruz kaldık ancak milletin emanetini sırtlanlara yedirmedik" ifadelerini kullandı.

"AK Parti'nin alametifarikası millete verdiği sözlerin takipçisi olmasıdır. Şartlar ne olursa olsun kavline sadık, sözünün eri bir kadroyuz" diyen Erdoğan, "Çöp dağlarıyla İstanbul'u teslim aldık evet şimdi tekrar İstanbul çöp dağlarıyla adeta bir rezillik" şeklinde konuştu.

Beliye çalışanlarının ayrımcılığa uğradığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"İdeolojik belediyecilik tekrar hortladı. Bilhassa belediye çalışanlarımız dış görünüşüne, siyasi tercihine göre ayrımcılığa uğramaya başladı. AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerde bazı yöneticilerin adeta bir öç alma, intikam alma hevesiyle hareket ettiğini görüyoruz. Seçimlerde kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız diyenler, göreve geldikten sonra binlerce insanımızı işinden, aşından etti. Bay Kemal bu sözleri vermemiş miydi? Bu sözleri veren Bay Kemal, o garip insanları işinden, aşından, ekmeğinden etmedi mi?"

YEREL YÖNETİMLER REFORMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Genel merkezimizde çalışmaları yapılan Yerel Yönetimler Reformu'nu önümüzdeki yasama yılında gündeme getirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan "Şimdi bir hedefimiz var, seçime kadar yılda 1 milyon olmak üzere 4 milyon üye kaydını gerçekleştirmek. Yılda 1 milyon, bunu yapacağız" diye konuştu.