Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi basınıyla gerçekleştirdiği buluşmada konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

MF'ye olan borcu biz bitirdik. Ama ana muhalefet otellerin arka kapılarında IMF ile çalışma yaptılar. Ana muhalefetin sözcüsü, o kulislerin içerisinde bizzat bulundu. Bunlar bize de IMF'i tavsiye edenlerdir."

Merkez Bankası döviz rezervi 115 milyar doların üzerinde. En düşük nokta, Eylül 2020'de 83,517 milyar dolar. Ondan sonra toparlanma dönemine geçtik. Şu anda 115 milyar doların üzerindeyiz, ki çok daha iyi bir noktaya gelecek."

Kurdaki yükselişi bahane ederek, maliyetlerindeki gerçek değişimle alakasız fahiş fiyat artışları yapanlar oldu. Günde birkaç defa fiyat listesi düzenleyenlerin, etiket değiştirenlerin, millet adına takipçisi olacağımızı hatırlatmak istiyorum. Bu milleti sömürmeye kimsenin hakkı yok."

Dolardaki artış sırasında fiyatları hangi hızla ve hangi oranla yükseltiyorlarsa aynı şekilde geri indirmelerini özellikle bekliyoruz. İndirimlere ufak yollu başlayan firmalarımız var. Bunlardan da yükselişteki hıza ulaşmalarını bekliyoruz. Konut ve ikinci el otomobil gibi piyasalar da buna dahildir. Şayet hızlı fiyat indirimleri gerçekleşmezse Hazine ve Maliye Bakanlığı'mız ile Ticaret Bakanlığı'mız, ellerindeki tüm imkanlarla, stokçuların, fahiş fiyatlarda ısrar edenlerin üzerine gideceklerdir. Vatandaşımızı huzursuz eden hiçbir şeye göz yumamayız."