G20 Liderler Zirvesi, Roma'da başladı. Erdoğan-Biden görüşmesine ilişin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, detayların 'netleşeceğini' söyledi.

Dünyanın önde gelen 20 büyük ekonomisinin liderleri ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini bir araya getiren G20 Liderler Zirvesi, İtalya'nın başkenti Roma'da başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nuvola Kongre Merkezi'nde İtalya Başbakanı Mario Draghi tarafından karşılandı. 

'KÜRESEL BİRÇOK KONU VAR'

Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden'la yapacağı belirtilen görüşme hakkındaki soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Erdoğan-Biden görüşmesi Roma'da da olabilir, netleşecek" dedi. Kalın, "Erdoğan-Biden görüşmesi ne zaman?" sorusunu, "1-2 gün içinde daha buradayız. Burada görüşme olacak. Görüşme burada olabilir, Birleşik Krallık’ta olabilir. Netleşmek üzere o da. Önemli bir görüşme tabii ki. Küresel birçok konu var" sözleriyle yanıtladı. 

'İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILACAK'

Kalın, şu ifadeleri kullandı: "G-20 gündemi ağırlıklı olarak ekonomi oluyor ama siyasi gündem de ele alınıyor. Terörle mücadele, göç gibi konular da gündeme gelecektir. Cumhurbaşkanımızın bir dizi ikili görüşmeleri olacak. Hollanda Başbakanı’ndan AB başkanına, İtalyan başbakanından diğerlerine, muhtemelen Fransa lideri ve diğerleri…"

Liderler, zirvenin ilk gününde "Küresel Ekonomi ve Küresel Sağlık" oturumunda bir araya gelecek. Zirvede, salgın döneminde ekonomik toparlanma, aşılama kampanyası ve salgın döneminde sağlığa ilişkin öne çıkan gelişmeler ele alınacak. Zirveye sadece korona salgını nedeniyle Çin ve Rusya'nın devlet başkanları video konferansla katılacak.