Azerbaycan ziyaretine gitmeden önce açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi gibi konuların yargı reformu kapsamında gündeme gelip gelmeyeceği ile ilgili bir soruya yantı verdi. Erdoğan, "Yargının işine karışmayız. Ancak Selahattin Demirtaş teröristtir. Kobani'nin, Yasin Börü'nün sorumlusudur. Önünü açacak değiliz. Mülkler konusu da aynı şekilde" dedi. 

"44 gün süren çetin mücadeleler neticesinde hamdolsun bugün yıldız ve hilal Karabağ semalarında gururla dalgalanıyor" diyen Erdoğan, "Türkiye olarak bu haklı mücadeleye destek verdik. Milletimiz ve Azerbaycanlı kardeşlerimiz 30 yıllık adaletsizliğe son verilmesinin sevincini yaşıyor. Azerbaycan'a desteğimiz bundan sonra da devam edecektir. Azerbaycan halkının haklı sevincine ortak olacağız. Önümüzdeki süreçte atılacak adımlara ilişkin fikir alışverişinde bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Doğu Akdeniz gerilimi ile ilgili olarak Yunanistan için, "Sürekli masadan kaçanlar bunlar. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg masaya çağırdı, orada da kaçtılar. Özellikle de bir farklı adımda Arnavutluk-Türkiye-Yunanistan arasında bir adım atılsın dendi, bunda da masaya gelmediler. Dünden bugün nasıl dik durduysak bunda sonra da dimdik yolumuza devam ediyoruz. Doğu Akdeniz'deki haklarımız ne ise bunları korumaya devam edeceğiz. KKTC'nin haklarını da korumaya devam edeceğiz, taviz vermemiz asla mümkün değil" açıklamasında bulundu.

'BİDEN YABANCIM DEĞİL'

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden ile ilişkilere yönelik, "Sayın Biden görevi üstlensin, üstlendikten sonra herhalde oturup bazı şeyleri konuşacağız" diyen Erdoğan, "Biden yabancım değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olabileceği yönündeki sözleri için "isabet olur" diyen Erdoğan, 'FETÖ' soruşturmaları kapsamında el konulan mülklerin geri iadesi ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi gibi konuların yargı reformu kapsamında gündeme gelip gelmeyeceği ile ilgili bir soruya da, "Yargının işine karışmayız. Ancak Selahattin Demirtaş teröristtir. Kobani'nin, Yasin Börü'nün sorumlusudur. Önünü açacak değiliz. Mülkler konusu da aynı şekilde" yanıtını verdi.