Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta yeni bir petrol rezervi keşfedildiğini açıkladı.

Konya mitinginde konuşan Erdoğan, "Daha önce 'petrol yok' diye üzerine beton dökülen kuyulardan terör nedeniyle terk edilmek zorunda kalınan bölgelerden hamdolsun şimdi petrol üretmeye başladık. Ülkemizin 5-6 yıl önce yaklaşık 40 bin varil olan günlük üretimi iki kat artışla günlük 80 bin varile ulaştı. Şimdi sizlerle yeni bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Cudi-Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip yeni petrol bulduk. Bu ne demek biliyor musun? Ey teröristler sizi o petrol kuyularına gömeceğiz" dedi.

"Cizre'ye 20 kilometre mesafedeki bu petrol rezervi çok yüksek kaliteye sahip" diyen Erdoğan, "Yerin 2 bin 600 metre derinliğinde bulduğumuz petrolü bölgede açacağımız 100 kuyu ile 100 bin varillik üretim kapasitesine çıkartabileceğiz. İlk kuyudan aldığımız petrolü şimdiden işlenmek üzere rafinerilere sevk etmeye başladık. Günlük tüketimimizin 10'da birini tek başına karşılayacak bu petrol rezervinin ülkemizin ve milletimizin hayrına olacağından şüphe var mı?" ifadelerini kullandı.

'AYNI BÖLGEDEN YENİ MÜJDELER BEKLİYORUZ'

Yeni rezervler bulunabileceğini söyleyen Erdoğan, "Aynı bölgeden yeni müjdeler de bekliyoruz. Gabar'daki kuyumuza bölücü örgütün alçakça katlettiği şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın'ın adını verdik. Aybüke Yalçın-1 kuyumuzun olduğu alan, inşallah ülkemizin tamamında üretilenden daha fazla petrolü tek başına sağlayacak. Böylece şimdilik günlük 180 bin varil petrol üretimiyle ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda yeni bir adım atmış oluyoruz. Artık rezervlerimizin toplam değerini bile konuşmuyoruz. Yoksa Gabar'daki yeni keşfimizin değeri on milyarlarca doları buluyor. Karadeniz gazımızın değeri yüzlerce milyar dolarla ifade ediliyor" diye konuştu.

'ULA BAY BAY KEMAL, BEN NE DİYORUM SEN NE DİYORSUN'

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt dışı fonlardan 300 milyar dolar yatırım getirme vaadini eleştiren Erdoğan, "Bay bay Kemal ne diyor? Londra'daki tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmiş. Ula bay bay Kemal, ben ne diyorum sen diyorsun? Tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmiş. Bak para bu işte bu. Sakarya doğal gazı, Gabar... Biz kaynağı tefecilerde aramıyoruz, ülkemizin kendi değerinde arıyoruz, kendi zenginliklerimizde arıyoruz" dedi.

Mitingde açılan "Emri dağdan alanla değil Hakk'tan alanla yol yürünür" pankartını okuyan Erdoğan, "Bay bay Kemal, yanındakilerle beraber bunlar emri nereden alıyor? Kandil'deki teröristlerden alıyor. Biz emri Allah'tan alıyoruz. Ve 14 Mayıs'ta emri dağdan alanları mezara gömmeye var mıyız? Buna hazır mıyız? Konya buna gereken dersi verecektir" ifadelerini kullandı.