Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni adli yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Birileri maalesef ülkemizin adalet sistemini nerelerle bağlantılı oldukları az çok tahmin edilen suç çetelerinin kirli oyunlarına kurban etmek için var gücüyle uğraşıyor" ifadelerini kullandı.

Karşımıza çıkan kim olursa olsun böyle bir rezilliğe asla izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin karanlık mihrakların güdümünde istikamet çizilen bir ülke olmadığını herkes görecek, kabul edecek. Bu ülkede herkes mücadelesini hukuk ve ahlak kuralları çerçevesinde verecektir. Aksi takdirde her gayret her spekülasyon her söylenti ülkemize yapılmış en büyük kötülüktür" diyen Erdoğan, sözlerini "Özellikle AİHM'le ilgili yapılan değerlendirmeler konusunda" diyerek sürdürdü.

Erdoğan, "AİHM kararlarında adil değildir, siyasidir, konu Türkiye olunca siyasi karar verir" diye tepki gösterdi.

Erdoğan, "Karşımızdakilerin derdi ülkemizin hukuk niteliğini güçlendirmek değil, hukuku kendi ajanlarının bir aracı haline dönüştürmektir" ifadeleri kullandı.

"Önümüzdeki dönemde adalet sistemimizde yeni iyileştirmeler yapacağız" diyen Erdoğan, "Gündemimizin en başında avukatlarımızın sorunlarının çözümü var. Bunun için avukatlık kanununu barolarımızla birlikte çalışarak yenilemek istiyoruz. Hedefimiz savunma hattının daha da güçlendirilmesidir. Vatandaşlarımızın yargılama süreçlerinde çeşitli sebeplerle hak mahrumiyetlerine uğramasından üzüntü duyuyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, "Milletimizin adalete olan güvenini en üst seviyeye çıkarmakta kararlıyız" dedi.