AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte partisinin 7'nci Olağan Büyük Kongresi için Ankara Spor Salonuna geldi. Erdoğan, otobüsün üzerinden dışarıda bekleyen partilileri selamlayarak kısa bir konuşma yaptı.

'KAR YAĞIŞININ BÜTÜN MİKROPLARI TEMİZLEDİĞİ BİR GÜN'

Maske takmayan çok sayıda kişinin bulunduğu kalabalığı, "Kar yağışının bütün mikropları temizlediği bir gün" diyerek selamlayan Erdoğan, "Sizleri böyle anlamlı bir buluşmada, kar yağışının tüm mikropları temizlediği bir anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Kurulduğumuzdan bu yana üye kayıt sayımız 13 milyon 500 bine ulaştı. Bırakın Türkiye'yi dünyada böyle bir siyasi parti yok. Hamdolsun 1 milyonu aşkın genç üyesiyle, yaklaşık 5 milyonu aşkın kadın üyesiyle bunun dışında da ana kademe üyesiyle dünyada bir başkası yok. Türkiye'de zaten yok. Önünüzde 2023 var. Hazır mıyız 2023'e? Bugün yapacağımız tüzük tadilatıyla 50 kişilik değil 75 kişilik MKYK ile yola devam edeceğiz. 'Yedek' diye bir ifade var 35 kişi. Onlar yedek olarak kalmayacak, onlar da aynen asıl üyeler gibi çalışacaklar. İnşallah yakın zamanda Coronavirus belasından kurtulduktan sonra Diyarbakır'a gideceğiz. Gözü yaşlı analarımızı bizzat yerinde ziyaret edeceğiz" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağını bildirdi.

Konuşmasının ardından salona geçen Erdoğan, tek tek illerden gelen katılımcıları selamlayarak konuşmasına başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Milletimizin 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurduğu Cumhur İttifakını, Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte seçimlerde ve Meclis'te devam ettirerek, mücadelemizin saflarını tahkim ettik ve genişlettik. Hangi partiden olursa olsun, Cumhur İttifakına destek olan her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye'yi önce 2023 hedeflerine, ardından da 2053 vizyonuna inşallah bu ittifakla kavuşturacağız."