Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen 14 yaşındaki S.İ isimli çocuğun, Kurban Bayramı'nın 3'ncü gününde 5 kişi tarafından tecavüze uğradığı iddia edildi.

İddiaya göre olay şöyle gelişti; Bayram dolayısı ile S.İ. arkadaşları ile birlikte evden ayrıldı. Kızlarının, arkadaşlarının evinde olabileceğini düşünen aile ilk başta durumdan şüphelenmedi. Saatler ilerlemeye başladığında ise durumdan şüphelenen aile S.İ.'yi komşularda ve mahallede aramaya başladı. Mahallede ve ilçedeki aramalar sonuç vermezken, gece saat 01.00 sularında aileyi arayan polis, çocuklarının 5 kişi tarafından tecavüze uğradığını ve tüm kıyafetlerinin yırtıldığı için kendisine kıyafet getirmelerini söyledi.

OLAYLA İLGİLİ 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Evlerine gelen polisler ile birlikte ilçe emniyetine gittiğini belirten baba S.İ., "Kızımı görmek istedim, polisler kızımı bana göstermedi. Bana 'Kızın seninle yüzleşmekten utanıyor. Onun için seni görüştürmeyeceğiz' dediler. Polisler kızıma 5 kişinin tecavüz ettiğini ve davacı olup olmadığımı sordular. Ben de 'hayatımın son nefesine kadar davacı olacağımı' söyledim. Beni paramparça da etseler bu davanın peşini bırakmayacağım. Polis olay ile ilgili 5 kişiyi gözaltına aldığını ve bunların tutuklandığını kızımın ise Şırnak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne götürüldüğünü söyledi" dedi.

HASTANE TECAZAVÜZ RAPORU VERMEDİ

Kızının henüz 14 yaşında olduğunu, henüz neyin ne olabileceğinin farkında bile olmadığını belirten baba S.İ., "Kızım bu günde beni aradı. Olayı sorduk. Kızım da bize; dolaşmak için bayramda parka gittiğini burada 5 kişinin kendisini Cizre Parkı ile Bırca Belek Surları'nın yanındaki kuytu alana götürdüğünü söyledi. Orada da kendisine tecavüz ettiklerini belirtti. Olay ile ilgili kızım hiçbir şeyi doğru düzgün hatırlamadığını söyledi. Tecavüz esnasında bayıltıldığını söyledi. Üzerindeki tüm elbiseleri param parça edildiğini söyledi. Kızımı görmek istedim fakat bize göstermiyorlar. Kızım utandığı için bizimle görüşmüyor. Kızım kendisine tecavüz edenlerin ise İ.A., F.E., D.A., S.O. ve S.A. olduğunu söyledi" diye konuştu.

Baba S.İ. Cizre Devlet Hastanesi'nin "Tecavüz Raporu" vermediğini rapor ile ilgili kızının polis denetiminde Diyarbakır'a götürüldüğünü kaydetti. (yüksekovahaber)