Emek Partisi (EMEP) Diyarbakır İl Örgütü, Zaho’daki katliama açıklaması üzerine savcılık tarafından hakkında inceleme başlatılan ve sosyal medya üzerinden hedef gösterilen Diyarbakır Barosuna dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarete katılan EMEP il ve bölge yöneticilerini Baro Başkanı Nahit Eren ve yöneticileri karşıladı.

Ziyarette konuşan EMEP İl Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Delidere, Zaho katliamı sonrasında Diyarbakır Barosunun insan haklarını ve barışı savunan bir açıklama yaptığını vurguladı.

Delidere, “Bizler de Emek Partisi olarak yıllardır sınır ötesi operasyonlara karşı barışı savunduk. Dolayısıyla Diyarbakır Barosunun yapmış olduğu açıklamayı destekliyoruz. Baroya yönelik tehditlere ve hedef göstermelere en iyi cevabı Diyarbakır Barosu bugüne kadar verdiği mücadele ile zaten göstermiştir. Bizler bu saldırı karşısında Diyarbakır Barosunun hak, hukuk, adalet ve barış mücadelesinin yanındayız” dedi.

Baro Başkanı Nahit Eren de Türkiye’de iktidarın seçimi kaybetme riski üzerine baskılarını arttırdığını vurguladı.

Eren, “Bu siyasi partilerin tek başına üstesinden gelebileceği bir şey değil. Tüm insan hakları savunucularının bu sürece dair hassasiyeti gerekiyor. Zor bir sürecin bizi beklediğinin işaretlerini alabiliyoruz” dedi.

Diyarbakır Barosunun tarihsel bir tutumu ve birikimi olduğuna değinen Eren, “Diyarbakır Barosu ne denirse densin her zaman cesaretli davranmıştır. Son beş senedir sivil toplumu sindirme anlayışı var. Türkiye’de muhalif olan bütün kesimlere ‘Bendensen konuş, benden değilsen sus, susmazsan başına ne geleceğini biliyorsun’ süreci işliyor. Böyle dönemlerde bazı kurumların ses çıkarması rahatsız ediyor. Bu destek ve dayanışma bize daha da cesaret verdi” diye konuştu.

Kaynak: Evrensel