Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Artı TV'de yayımlanan "Musa Özuğurlu ile Gün Başlıyor" programında gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Akdeniz, "Sayın Kılıçdaroğlu daha önce ifade ettiği üzere HDP'yi, EMEP'i, TİP'i ve Emek ve Özgürlük İttifakı partilerini gezecek görünüyor. Bize de ilk defa burada söyleyelim, bir temas kuruldu, bir randevu talebi oldu Emek Partisi'ne Sayın Kılıçdaroğlu'nun. O görüşmeyi de gerçekleştireceğiz. Bu görüşmelerin neticesinde kurullarımızı toplayacağız parti olarak. Akabinde de Emek ve Özgürlük İttifakı olarak haftaya toplantımız var, kararımızı vereceğiz" dedi.

'PARLAMENTO SEÇİMLERİNDE İKİ RAKİP GÜÇ OLARAK HAREKET EDECEĞİZ'

Parlamento seçimleri için Emek ve Özgürlük İttifakı ile Millet İttifakı arasında herhangi bir iş birliğinin söz konusu olamayacağını vurgulayan Akdeniz, "Millet İttifakı uluslararası sermayeye güven vererek, oradan gelecek paralarla ülkenin kurtulacağını söylüyor. Biz bunun böyle olmayacağını söylüyoruz. 'Bu ülkenin daha fazla bağımlı hale gelmesidir' dedik. Demokratik alanda da ortak mutabakat metni yayınlandı. Kürtlerin adı yok, Alevilerin adı yok. İstanbul Sözleşmesi yok ya. Bunlarla beraber ortak ittifak alanı oluşturmamız mümkün değil. Parlamento seçimlerinde iki rakip güç olarak hareket edeceğiz" dedi.

'TOP SAYIN KILIÇDAROĞLU'NDADIR'

Ortak mutabakat için ısrarla yaptıkları çağrının Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair olduğunu hatırlatan Akdeniz, şöyle devam etti:

"Başkanlık makamını ortadan kaldıracak, başkanlık yetkilerini ve sistemini ortadan kaldıracak bir ilkeyle hareket edilirse destekleyebileceğimizi söyledik. Bu kapıyı hep açık bıraktık. Millet İttifakı çok gecikti. Nihayetinde inisiyatif alacağız dedik. Deprem öncesi aday açıklamak için çalışma başlattık. Deprem gelince olağanüstü toplantılar yaptık. EMEP, TİP, HDP MYK'si olağanüstü toplandı. Bizim EMEP olarak yaklaşımımız şu oldu: Artık tek adam karşısında tek aday daha elzem hale gelmiştir. Bu yönde çağrılarımızı hızlandıralım dedik. Benzer yaklaşımlar diğer ittifak partilerinden de geldi. Akabinde Millet İttifakı'nda sarsıntılar yaşandı. Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla sonuçlanan bir süreç oldu. Bundan sonra top Sayın Kılıçdaroğlu'ndadır."