Vartolular Derneği Ankara Şubesi, Emek Partis'ini (EMEP) ziyaret etti.

Ziyarette dernek yöneticileri, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve Ankara İl Başkanı Şükran Doğan ile bir araya geldi.

Varto derneklerinin bir parçası olduklarını ve derneklerin güçlü bir dayanışma gösterdiğini ifade eden Ercüment Akdeniz, “Varto’ya gittim, festivale katıldım. Bir izlenim yazısı yazdım Evrensel'de. Köylerimizin sefaleti gerçekten çok korkunç bir boyutta. Yandaşlığa alıştırılmaya çalıştırılıyorlar. Ama çok güçlü bir dayanışma var" dedi.

Üreticinin hakkını arayacak köylü örgütlenmelerinin zayıflığına dikkat çeken Akdeniz, "Orada biz de arkadaşlar ile önümüze görevler koyduk, örgütlülüğün önünü açma konusunda. Hafta sonu Trakya’daydım. Alnının teriyle çalışan insanlar ve çoğu sendikalı değil. Durumu kötü olan çok insanımız var maalesef. Bunun için örgütlenmek de zorundalar" diye konuştu.

"BÜYÜK BİR CEPHE ÖRGÜTLEMEMİZ GEREKİYOR"

Türkiye’nin içinden geçtiği zor süreçleri anımsatan Akdeniz, "'80 darbesi, '90'lar… Göç, sürgün, köy yakmalar, ötekileştirmeler, alevi olduğu Kürt olduğu için aşağılanan çocuklarımız.... Ülke türbülans döneminde. Bir yanda tek adam yönetimi var. Koyu bir baskı rejimi. Bundan kurtulmak için bir arada durmamız gerekiyor. Varto’nun duyarlılığı belli ama bütün güçlerle çalışmamamız gerekecek. Seçim güvenliği, sandık güvenliği, mücadelenin örgütlenmesi…" ifadelerini kullandı.

Geniş halk güçlerinin ittifakı için çağrı yaptıklarını kaydeden Akdeniz, "Türkiye’de halk güçleri birliği, ittifak deyince akla partilerin bir araya gelmesi geliyor. Ama öyle değil. Siyasi partilerin yan yana gelmesi çok önemli ama esasen sendikaların, emek örgütlerinin, derneklerin, yazarların, aydınların, kadınların, gençlerin bir araya gelmesi gerekiyor. Çok büyük bir cephe örgütlememiz gerekiyor. Birleşik emek cephesi ile demokrasi güçlerinin cephesini birleştirmek gerekiyor. Bu hafta Emek ve Özgürlük İttifakı olarak bir deklarasyon açıklayacağız. Bu bir başlangıç. Dalga dalga bunu büyüteceğiz" dedi.

Vartolular Derneği Ankara Şube Başkanı Özgür Yetiş Aslan ve beraberindeki heyet Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz’i ziyaretinde yeni kurulacak olan Emek ve Özgürlük İttifakı’na başarılar diledi.

Aslan kendilerinin hem bir hemşehri hem de dernek olarak EMEP Genel Başkanı Akdeniz’in düşüncelerini önemsediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Evrensel