İzmir'de 'eli sopalı gruplar' polis ile birlikte Taksim Gezi Parkı direnişine destek veren eylemcilere vahşi saldırılarda bulunmuşlardı. 

2 Haziran günü gerçekleştirilen Gezi Parkı destek eylemleri sırasında İzmir'de 'eli sopalı' grupların saldırısına uğrayanlardan biride yüzde 88 engelli raporu olan olan Ekber Serin (38).

Öldü sanılarak olay yerine bırakılan Ekber Serin çevredeki vatandaşlar tarafından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Beyin travması geçiren Serin'in boynu, ensesi ve sol kolunda çatlaklar oluştu; ayrıca sol kaval kemiğinde yarıklar meydana geldi.

Dava açmaya hazırlanan Ekber Serin “Bu olayın aydınlatılmasını, ve olayın içerisinde yer alan AKP’lilerin tespit edilerek polis ile birlikte cezalandırılmasını istiyorum' dedi.

AKP halka zulüm yapıyor diyen Ekber Serin'in ablası Medine Çelebi (54) ise “Kardeşim özürlü, kalkıp otururken bile acı çekiyor, yürüyemeyen bir insan nasıl eylemci olsun? Bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

ÖLDÜ DİYE BIRAKILDI

2 Haziran günü saat 21.30 sıralarında İzmir’de Gezi Parkı direnişine destek eylemi sırasında  fuar Lozan kapısından geçtiği sırada bir anda saldırıya uğradığını söyleyen Ekber Serin olayı şöyle anlattı:

“Fuar kapısında eli sopalı bir grup vardı, polis ve AKP’lilerden oluşan eli sopalı bu grup herkese saldırıyordu, bana da bu grup saldırdı.

Bana sadece atılan tekmeleri hatırlıyorum, ondan sonrasını hatırlamıyorum, çevredeki vatandaşların yardımı ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmışım.”

Hastaneye kaldırıldığı sırada yüzündeki kanların kuruduğunu öğrendiğini ifade eden Serin “Buradan olay yerinde uzun süre bilincim kapalı halde kaldığım anlaşılıyor” diye ifade etti.

Bir gün boyunca bilincini yitirdiğini kaydeden Ekber Serin “Bilincim açıldıktan sonra doktorlar bana beyin travması geçirdiğimi söylediler, muhtemelen öldü sanılarak olay yerinde bırakıldım" şeklinde ifade etti.

'OLAY AYDINLATILSIN AKP'LİLER TESPİT EDİLSİN'

Beyin travması yanısıra boyun, ense ve sol kolunda çatlaklar oluştuğunu sol kaval kemiğinin ise yarıldığını kaydeden Serin  “Ben polisin AKP'liler ile birlikte bana saldırdığını düşünüyorum” dedi.

Bunun  başlı başına ayrı bir suç durumu ve skandal olduğunu vurgulayan Serin “Bu olayın aydınlatılmasını ve  olayın içinde yer alan AKP’liler ile polisin  tespit edilerek yargılanmasını istiyorum” diye kaydetti.

Yakın zamanda Çağdaş Hukukçular Derneği’ne (ÇHD) başvurarak dava açacağını söyleyen Serin olayın peşini bırakmayacağını sözlerine ekledi.

'AKP HALKA ZULÜM YAPIYOR'

Kardeşi Ekber Serin'in yüzde 88 engelli raporu olduğunu dile getiren ablası Medine Çelebi (54) ise şöyle konuştu:

“Kardeşimin hiper tansiyon,böbrek yetmezliği ve omurga kayması gibi hastalıklarının yanınsıra sol ve sağ bacaklarında platin bulunuyor.”

“Benim kardeşim oturup kalkarken bile acı çeken,kendi ihtiyaçlarını tek başına kaldıramayan ağır özürlü bir insan” sözlerini kullanan Medine Çelebi  şöyle devam etti:

“Bu durumda olan bir insan nasıl eylemci olsun? AKP halka zulüm yapıyor, şimdi Tayyip Erdoğan çıkıp benim kardeşime terörist diyecek,kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan bir insan nasıl terörist olur başbakana soruyorum?''

“Bu olayın peşini asla bırakmayacağız” diyen abla Medine Çelebi “Savunmasız bir insana yapılan bu işkencenin hesabını soracağız, bize yapılan işkencenin başkasına yapılmaması için mücadele edeceğiz” diye belirtti. (ANF - Sedat Sur)