İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Artİstanbul Feshane’de Parlamento Muhabirleri ile buluştu. Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da partisinin 28 ilçe belediyesini almayı hedeflediğini dile getirdi. İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarında kendisine yer vermesi hakkınada şunları dile getirdi: "İstanbul ile ilgili Cumhurbaşkanı her konuşmasında laf ediyor. Sadece ismimi anmıyor. Keşke enflasyonu, emeklileri konuşsa. Bana ‘Sen konuştukça emeklinin maaşına zam yapabilirler’ deniyor. Keşke yapsa, gurur duyarım. İstanbul sürecine nasıl dahil olacak son iki-üç hafta gösterir”

Özgür Özel'den adam kayırmacılığa net tavır! "Dikkat edeceğiz, örnek olacağız" Özgür Özel'den adam kayırmacılığa net tavır! "Dikkat edeceğiz, örnek olacağız"

"İSTANBUL TEK ADAM REJİMİNDEN KURTULDU"

İmamoğlu,  “Türkiye’nin tek adam rejiminden kurtulması mümkün mü?” soruya şöyle yanıt verdi: “İstanbul tek adam rejiminden kurtulduğundan beri çok mutlu. Tek adam, istemediğini metal yorgunu yaptı, görevinden ayrılmamasına rağmen, zoraki ayrılmış olmasına rağmen. (Eski İBB Başkanı) Kadir Topbaş ayrılmak zorunda kaldı sonra da rahmetli oldu. Tek adam rejimi istediği zaman birisini aday yapar, seçildikten sonra da metal yorgunusun deyip görevden alır. Bizim dönemde İstanbul tek adam rejiminden kurtuldu. İstanbul bu umudu büyütüyor. Muhtemeldir ki bu umut daha da büyüyecek. Bir dahaki genel seçimde inşallah bu rejimden kurtuluşun adımını, muhalefet bloğu olarak, başta CHP olarak, ülkemizin demokrasiye yüksek olan kitlenin ortaya koyacağı performansla bu mümkün olur.”

“İLİŞKİMİZ, AKŞENER’İN BIRAKTIĞI YERDE...”

Sözcü'den İpek Özbey'in haberine göre; Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilişkilerinin durumuna ilişkin soruya, “Benim için farklı bir durum yok. Onun bıraktığı yerde duruyor” yanıtını verdi.

'İKİNCİ ERDOĞAN' ELEŞTİRİSİ

İmamoğlu, 'ikinci Erdoğan' eleştirileri hakkında şunları ifade etti: “Bu nedir Erdoğan potansiyeli? Anlamış değilim. Ben hayatım boyunca demokrat olma, 2019’da bile gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olacağım iddiasını ortaya koyan ve vurgulayan birisiyim. Şeffaflığı vurgulayan biriyim. CHP’de siyaset yapan birisiyim. Çok taban tabana zıt bir durum. Hayatımda hiçbir zaman mış gibi yapmadım. Çok uyumlu olduğumuzu düşünmüyorum. ‘İkinci Erdoğan’ derken neyi kastediyorlar bilmiyorum, anlamış değilim"