Son dönemde yapılan zamlardan ve hizmetteki aksamalardan bıkan TTNET aboneleri, tüketici şikayet sitelerine sadece son bir hafta içinde binlerce şikayette bulundu.

Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık'ın bu konuda yazdığı son yazısı, abonelerin TTNET'le yaşadığı sorunların boyutunun büyüklüğünü gözler önüne serdi.

İşte Ünal Tanık'ın yazısına yapılan o yorumlar ve internetteki şikayet şitelerine yapılan binlerce şikayetin bir bölümü...

Bir süreden bu yana mail ve twitter’den ulaşanlar TTNet’in yaptıklarını paylaşıyorlardı. Konunun detaylarını bilmediğim için çoğu zaman okuyup geçiyordum. Şimdi canım yandığı için olsa gerek, bütün ayrıntılarını öğrenmek durumunda kaldım. Daha önce bana ulaşanların da derdine tercüman olacağımı düşünerek paylaşmak istiyorum.

Şanlı medyamızda bazı şirketlerin dokunulmazlığı vardır. Onların hakkında her ne olursa olsun medyada aleyhte haber yapılmaz.

Umarım bana “Niye yapılmaz?” diye soracak kadar saf değilsiniz. Ama bu bağlantılarla ilgilenmeyen okuyucularımızı düşünerek ben yine de yazacağım.

Düne kadar “Bu ülkede asker ve Koç Grubu aleyhine haber yapılmaz” denirdi. Artık asker aleyhine her şeyin yazılıp çizildiği bir dönemi yaşıyoruz. Koç’un zirvedeki dokunulmazlığı devam ediyor. Ne var ki Koç’un yanına başkaları da geldi.

Reklamverenlerin 2011 tablosuna bakarsanız bunu daha iyi görürsünüz. Büyük reklamverenlerin hepsine Koç muamelesi yapılır oldu.

Bir süreden bu yana mail ve twitter’den ulaşanlar TTNet’in yaptıklarını paylaşıyorlardı. Konunun detaylarını bilmediğim için çoğu zaman okuyup geçiyordum.

Şimdi canım yandığı için olsa gerek, bütün ayrıntılarını öğrenmek durumunda kaldım. Daha önce bana ulaşanların da derdine tercüman olacağımı düşünerek paylaşmak istiyorum.

TTNet, 1 nisan itibariyle tarifelerinde bir “düzenlemeye” gitmiş. Düzenleme demenin “fiyat artışı” demek anlamına geldiği şüphesiz.

16 MBIT limitsiz internet paketi daha önce 59 TL idi, 64 TL’ye yükseltildi.

8 MBIT limitsiz internet paketi 54.90 kuruş idi. Bunun fiyatı 59 TL’ye çıkarıldı.

Aslında önemli olan burası değil. Başkası nasıl tanımlar ama ben net ifade etmek istiyorum “kazık” burada değil.

TTNet bir süreden bu yana altyapı çalışmaları yaptı. Gecikmiş de olsa yapılması gerekiyordu. Büyük ölçüde tamamladıkları için teşekkürlerimi ifade etmeliyim. Bu ayrı bir konu.

TTNet, altyapı çalışmalarını iyileştirmeyi yaptıktan sonra fiyatlarını değiştirmedi. Toplumun alışkanlıklarının değişmesi için uğraştı.

Bu sağlanan iyileştirme ile insanlar daha çok film indirmeye başladı, internetten daha çok video izlemeye alıştı. Üstelik önceden kesintilerle güçlükle bakabildiği görüntüleri zevkli bir şekilde izler oldu.

Rotahaber’in merkezinde hafta sonundan bu yana internet çileye dönünce kendi sistemimizde sorun aramaya başladık. Aklımıza gelebilecek her şeyi, her yeri kontrol ettik, teknik arkadaşlarımıza test ettirdik. Sorun yok, yok, yok…

Arkadaşlar, en son Telekom altyapısından ya da TTNet’ten kaynaklanmış olabileceği ihtimalinden hareket etmek gerektiğini söyleyince 444 0 375’ten TTNet’e ulaştım.

Dijital sistemin sesli cevap sistemi, “Kota aşımı dolayısıyla hızımızın 1 MBIT’e indirildiğini ve ay sonuna kadar bu hızla devam edeceği" bilgisini verdi.

Kendi kendime bir yanlışlık olmalı diye düşündüm. Sistemden görevli birine ulaştım ve meramımı anlattım.

Tarihleri de görevli arkadaştan aldığım için net yazıyorum. Daha önce 49 TL’lik paket kullanıyorduk. TTNet’ten 29 Temmuz’da arandığımızda bir takım alternatiflerden söz ettiler.

İlgili kişiye aynen şunları söyledim. “Biz hız ve limit sorunu yaşamak istemiyoruz” dedim.

Bu sözlerim üzerine 89 TL’lik bir paketi kullanmamız gerektiğini belirttiler. Tamam deyip onay işlemlerini yaptık.

Buna rağmen 4-5 günden bu yana yaşadığımız sıkıntıların temelinde kota aşımının olduğunu duymak beni şoke etti.

Elbette konuştuğum kişiye ağır laflar etmedim. Ama bunu bize ve bizim gibi belki binlerce insana yaşatan TTNet’in kulağını mağdurlar adına epey çınlattım.

“Adil kullanım kotası” başından beri varmış, ama bu esnek uygulanıyormuş.

Olabilir. Bunu eleştirebilir ya da bir tür promosyon olduğu görüşünü savunabilirsiniz.

Ama benim gibi “limitsiz” kullandığını düşündüğü için sorun yaşayanlar neler çekiyor kim bilir.

Ne mi oldu?

Meramımı yeniden anlattım, “Hız ve limit sorunu yaşamak istemiyorum” dedim.

Bu kez “115 TL’lik limitsiz paket” kullanmamız gerektiğini söylediler. Tamam dedim onay işlemleri yapıldı.

Görevli kişi, bir hafta gibi bir süre kaldığını ay başında tarife değişikliği yapmamın daha avantajlı olacağını söyledi.

Bir an bile kaybedecek zamanımın bulunmadığını söyleyip hemen yapmasını istedim. Sistem onay verdi.

Niçin diye sorduğumda, Geçtiğimiz Aralık ayında bir kampanyaya dahil edildiğimizi ve bu kampanyanın getirdiği avantajları kapsamadığını söyledi.

Yazık. Hem de çok yazık. Büyüklüğüyle iftihar etmemiz gereken kurumların aslında bir cep boşaltma sistemi gibi çalışıyor olması ne acı.

Ünal TANIK / Rotahaber