EKOFİNANS.COM - Tüketiciler Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, 9 milyon tüketicinin kredi kartlarının sadece asgari tutarını ödediğini, Merkez Bankası kara listesine girme sınırında olduğunu söyledi.

 

Mehmet Bülent Deniz, kredi kartlarını cepte taşınan bombaya benzeterek 17 milyon tüketicinin cebinde 50 milyon kredi kartı olduğunu, tüketicilerden 9 milyonun ise kredi kartının sadece asgari ücretini ödeyerek günü kurtardıklarını söyledi.

 

Bu kişilerin Merkez Bankası kara listesi sınırında olduğunu ifade eden Deniz, asgari ödeme tuzağına dikkati çekerek, tüketim insanı haline dönüşmüş tüketicilerin faiz girdabına yakalandıklarını söyledi.

 

"İNSAFSIZ MATEMATİK"

TBF Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, tüketicinin asgari ödeme tutarıyla tuzağa düşürüldüğünü söyleyerek, bankacılık sektöründe insafız bir matematiğin işlediğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda geçerli olan sözleşme faizi ve asgari ödeme tutarları üzerinden hesap yapıldığında, kredi kartından bin lira harcayan ve başka hiçbir harcama yapmayan tüketicinin, asgari tutarı ödeyerek borcunu kapatması için gerekli olan süre 54 aydır."

 

ÇÖZÜM, BORÇ YAPILANDIRMASI

Mehmet Bülent Deniz, tüketicinin mağduriyetinin giderilmesinde çözümün borç yapılandırması olduğunu söyledi. Daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kredi kartı borç yapılandırması için kanun çıkarıldığını, ancak çerçevesinin geniş tutulmadığını, beklenen yararı sağlamadığını ifade eden Deniz, bu nedenle yeni yasama yılında bu konunun ele alınması gerektiğini kaydetti.