Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, ekonomik sıkıntılar nedeniyle kredi batağına düşmüş olanlar, kredi kart borcu sıkıntısı yaşayanlar ve diğer borçluları uyardı.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Ülkemizde ekonomik sıkıntı yaşamayan bir kesim yok. Özellikle dar gelirli aileler, fakir ve fukara insanlarımız, kıt kanaat geçinenler, memur ve işçi, emekli durumunda olan kişiler ve diğerleri çok dikkatli olsunlar. Piyasada çok sayıda sahtekar, dolandırıcı, üçkağıtçı tipler türemiş bunların tuzaklarına düşmesinler. Borcunuzu ödeyelim diyenlere inanmasınlar” dedi.

'850 İLE BAŞLAYAN TELEFONLARDAN ARIYORLAR'

Göktaş, “Özellikle cep telefonlarınızdan arıyorlar. Genellikle 850 ile başlayan telefonlar. Yine İstanbul alan kodlu 216 veya 212 alan kodlu telefonlardan sizleri arıyorlar. Daha Siz alo efendim der demez, filan şirketler grubundan arıyorum, felan finans kurumundan arıyorum, filan holding gurubundan arıyorum, diyerek söze başlayıp cicili bicili laflarla süsleyip, borcunuzu ödeyebileceklerini, kredi taksitlendirmesi yapacaklarını, borçlarınızı yükleneceklerini beyan ederek, kırk çeşit tezgah kuruyorlar. Ardından tamam diyorsanız bire basın deyip, sesinizi de kaydı aldıklarını söylüyorlar. Biraz soru sorsanız, girin internette adresimiz telefonumuz var diyorlar. İnanmayın. Kimse kimsenin borcunu boş beleş yerine getirmez ve ödemez. İnanmayın, kanmayın, bunlar yutturmaca. Ayrıca çok ünlü holdinglerin adlarını çağrıştıracak isim ve unvanlar kullanıyorlar. Yasal boşluklardan faydalanıp yeni bir dolandırıcılık, üçkağıtçılık sektörü oluşmuş durumda. Telefonla arandığınızda boşuna dinlemeyin ve sizlere vaat edilen mevzulara itibar etmeyin. Yanan, yıkılan, darda kalan siz olursunuz. İnternet çok da güvenli bir adres değil. Bir müddet sonra internetteki adrese ve telefona da ulaşamaz duruma geliyorsunuz. Ortalık sahtekar ve üçkağıtçı kaynıyor” diye konuştu.

'TELEFONDA PAZARLIĞA GİRMEYİN'

Göktaş, “Yine telefonla sizleri arıyorlar, şunu kazandınız, bunu kazandınız, şunu hak ettiniz, bunu hak ettiniz gibi söze başlayıp, türlü çeşitli vaatte bulunuyorlar. Yine aynı metotla sesinizi kaydediyor sizi yükümlülük altına sokuyorlar. Cep telefonlarımızı bir şekilde ele geçirmiş olan bu uyanıklar, sizin içinde bulunduğunuz ekonomik sıkıntının verdiği psikolojik ortamdan faydalanıp dolandırıyorlar. İnanmayın, kanmayın. Telefonda pazarlığa girmeyin. Telefonda herhangi bir şartı kabul etmeyin. Kredi kartı bilginizi, kimlik bilginizi vermeyin. Kesinlikle bu şekilde sizleri arayanlara inanmayın. Kimse kimseye bedava bir şey sunmaz. Bunlar ticari olaylardır. Çok dikkatli olun. Mağduriyetiniz daha da artar” dedi.