Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre, AKP’nin Çamlıhemşin Belediye Başkan Adayı Osman Haşimoğlu, Ayder Yaylası’ndaki tesislerin işletmesini 10 yıllığına istedi, İl Genel Meclis Başkanı ve AKP Rize Ardeşen Belediye Başkan adayı Hakan Gültekin ise ihalesiz verdi.

TEKLİF ŞİRKETTEN GELDİ

Mülkiyeti il özel idaresine ait olan 200 kişilik Ayder Sofrası ve 7 adet Ayder Yayla Evleri, 2001’de yapılan açık artırma usulü ihaleyle 10 yıllığına Ayder Turizm Ticaret Ltd. Şti.’ye verildi. AKP’nin Çamlıhemşin Belediye Başkan Adayı Osman Haşimoğlu’nun ortağı olduğu şirket, sözleşmesi bitince kira süresinin 10 yıl daha uzatılmasını istedi.

2021’E KADAR UZATILDI

Şirket, bu uzatma karşılığında da Ayder Sofrası için yaklaşık 810 bin 383 TL, Ayder Yayla Evleri için de yaklaşık 238 bin 636 TL olmak üzere toplamda yaklaşık 1 milyon 49 bin TL’lik tadilat sözü verdi. Sonuçta yapacağı tadilat masraflarını da kendi işletmesine harcamış olacak.

10 yıl önce Ayder Sofrası ve Ayder Yayla Evleri’ni Devlet İhale Kanunu hükümleri uyarınca açık ihale usulü kiraya veren Rize İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi, bu kez ihalesiz olarak şirketin talebini kabul etti. Kira sözleşme süresi 28 Aralık 2011’den geçerli olmak üzere 27 Aralık 2021‘e kadar 10 yıl daha uzatıldı.