Öğrencilerin sınavların iptal edilmesi yönündeki ısrarına rağmen MEB yeni bir tarih açıkladı ve sınavların yapılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze sınavlarla ilgili yeni açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün akşam katıldığı televizyon programında “yüz yüze sınavların yapılması için ortam müsait” açıklamasının ardından MEB de bugün sınav tarihi verdi.

Bianet’in haberine göre, birinci dönem liselerde yapılamayan yüz yüze sınavlar için okullar 8 Mart'tan itibaren planlama yapacak.

Yarın (1 Mart pazartesi) yapılacak Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndaki değerlendirmeler sonucunda valilik il hıfzıssıhha kurullarının "yerinde karar" uygulamasına bağlı yüksek risk içeren illerde liselerdeki yüz yüze sınavlar da ertelenecek.

ÖĞRENCİLER ERTELEME DEĞİL İPTAL İSTİYOR

Bakan Ziya Selçuk, sınavların yapılması noktasında kararlı olduklarını söylerken, lise öğrencileri de sınavların iptal edilmesi için sosyal medyada başlattıkları kampanyayı sürdürüyorlar.

Öğrenciler, 1 Kasım 2020 tarihine kadar işlenen konulardan sorumlu olacakl ancak uzaktan eğitimin sınavının yüz yüze yapılmasına tepki gösteriyorlar ve iptal edilmesini talep ediyorlar.

Öğrenciler, sınavların iptal edilmesi için #TurkishStudentsLivesMatters, #MebDuymuyor, #ziyaselcukistifaya, #Sinavyerineproje #neyapacağız hastagleriyle milyonlarca tweet attılar.