Büyükada'da çocuklarla sanat atölyeleri yürüten heykeltraş Necdet Kutlucan, bugünkü çocuk atölyesi öncesinde bir duvara sprey boyayla 'barış' yazarken gözaltına alındığı bildirildi.

Elif İnce'nin Radikal'de yer alan haberine göre Büyükada’da çocuklarla gönüllü sanat çalışmaları yapan heykeltraş Necdet Kutlucan, bugünkü atölye öncesinde ahşap bir duvara farklı dillerde ‘barış’ yazdıktan sonra gözaltına alındı.

Telefonla ulaşılan Kutlucan, iki sanat öğrencisiyle birlikte gözaltına alındığını, malzemelerine el konulduğunu ve yaklaşık iki saattir Büyükada’daki Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduklarını söyledi.

Kutlucan, “Adalar’da çocuk kulübünü kurdum ve yıllardır gönüllü olarak çocuklarla çalışıyorum. Çocuklar bugünkü atölyede barış hakkında resimler yapıp üç senedir boyadığımız bu ahşap duvara asacaklardı. Biz de atölye öncesinde duvarı beyaza boyarak üzerine spreyle farklı dillerde ‘barış’ ve ‘Gazze’ yazdık. Adalar Belediyesi’nin zabıtalarının şikayeti üzerine polisler gelip malzemelerimizi aldılar, bizi de karakolda götürdüler. Sanıyorum gerekçesi çevreyi kirletmekmiş. Bir resim bir de tiyatro öğrencisi de benimle birlikte gözaltında. Şu anda GBT işlemlerini bekliyoruz” diye konuştu.