Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye'deki başka yerleşim yerlerinde olduğu gibi İdlib'de de 'terörist' grupları hedef almaya devam edeceklerini söyledi.

Yarısından fazlası cihatçı grupların kontrolünde olan İdlib'e olası bir operasyon düzenlenmesinin belirsizliği nedeniyle gerginlik devam ederken, Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova'dan bölgeye ilişkin açıklamalar geldi.

Rus Sözcü, gazetecilerin kriz noktalarındaki çalışma koşullarına ilişkin bir medya seminerinde aldığı bir soru üzerine, "(Suriye'de) teröristleri öldürdük, öldürüyoruz ve öldürmeye devam edeceğiz. İster Halep'te olsunlar, ister İdlib'de, Suriye'nin neresinde olduklarının bir önemi yok" vurgusunu yaptı.

İstediklerinin Suriye'ye barışın geri dönmesi olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Zaharova, bu ülkedeki terör tehdidinin Rusya'nın ulusal güvenliği için de bir tehdit olduğunu kaydetti.

Ayrıca Zaharova bir başka soru karşısında, Rusya hava güçlerinin müdahalesi olmasaydı Suriye'de gazetecilerin korunmasının ve çalışmasının mümkün olmayacağını söyledi.

'RUSYA OLMASAYDI, SURİYE TOPRAKLARINDA ŞU ANDA BİR TERÖRİST DEVLET OLURDU, BURADAKİ GAZETECİLER DE TERÖRİSTLERİN EYLEMLERİNİ HABERLEŞTİRİRDİ'

Rus Dışişleri Sözcüsü şu ifadeleri kullandı: "Eğer Rusya birkaç yıl önce aldığı kararı almasaydı, şu anda orada kimseyi korumak mümkün olmazdı. Orada, şu anda her yerde IŞİD'in varlığı olurdu. Gerçek bir terörist devlet. Sadece Suriye topraklarında değil, çevredeki terörist potansiyelini birleştirip komşu ülke topraklarına da yayılırlardı. Bu bölgelerdeki gazeteciler de onların gazetecisi olur, bu gazeteciler o terörist devletin eylemlerini haberleştirirlerdi."

Kaynak: Sputnik