Euro krizi sonrası Yunanistan'ı ilk defa ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, protestolarla karşılandı. Yunan halkı ile polis arasında sert çatışmalar yaşandı.

 

Yunanistan'a kemer sıkma paketlerini dayatan troykanın doğrudan planlayıcısı olan Almanya Başbakanı Angele Merkel, Atina'da yoğun protestolarla karşılandı.

 

Merkel, başkent Atina'da Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras tarafından askeri törenle karşılandı.

 

Atina'da Merkel'in ziyareti dolayısıyla sıkı güvenlik önlemleri alınmasına ve gösteri yasağına rağmen, 40 bin kişi parlamento binası önünde toplanarak eylem yaptı.

 

Troykanın dayatmalarını ve Yunan hükümetini protesto eden halka polis gaz bombaları ile saldırdı. Yoğun çatışmaların yaşandığı kentte, 40 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

 

Eyleme Almanya'dan Sol Parti lideri Bernd Riexinger de katıldı. Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) lideri Alexis Tsipras'la birlikte Merkel karşıtı gösteriye katılan Riexinger, yaptığı konuşmada, Yunanistan'da uygulanan kemer sıkma programını eleştirdi.

 

ANONYMOUS MERKEL'İ PROTESTO ETTİ

Bu arada, Anonymous da, Yunanistan'da bazı hükümet kurumlarının internet sitelerine saldırı düzenleyerek Merkel'in Atina ziyaretini protesto etti.

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ziyareti öncesi dün gece başta Kamu Güvenliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Yunan polisine ait internet sitelerine düzenlenen saldırı nedeniyle bu kurumların siteleri bir süre erişime kapandı.

 

Saldırının sorumluluğunu üstlenen Anonymous, Twitter ve YouTube'a yüklediği video aracılığıyla hükümetin Merkel'in ziyareti dolayısıyla aldığı yoğun güvenlik önlemlerini eleştirdi. (ETHA)