GAZZE - Gazze'de öldürülen Filistin'le Dayanışma Hareketi üyesi İtalyan Vittorio Arrigoni için cenaze töreni düzenlendi.

Filistin davasına destek olmak için geldiği ve 3 yıl kaldığı Filistin'de radikal dinci bir grup tarafından kaçırılıp öldürülen Arrigoni'nin cenaze törenine yüzlerce Filistinlinin yanı sıra İtalya Dışişleri Bakanlığından bir heyet ve bir grup yabancı barış eylemcisi katıldı.

Tören sırasında ''Vittorio kalplerimizde'', ''Vittorio, Filistin'in oğlu, asla unutulmayacak'' şeklinde sloganlar atıldı.

Arrigoni'nin Filistin bayrağına sarılı tabutu, komşu ülke Mısır ve daha sonra İtalya'ya gönderilmek üzere polisler tarafından morgdan alınıp ambulansa koyuldu.

Arrigoni'nin öldürülmesiyle ilgili duygularını ifade eden Gazze'de ''Ablukayı Kırma Komisyonu'' üyesi Amjad El Şava, ''Vittorio'yu öldürmek iğrenç bir suçtur. Filistin halkına karşı işlenen bir suçtur. Yetkililerden suçluların peşine düşmesini istiyoruz. Vittorio'yu öldüren Filistinli değil ve bizim değerlerimizi, dinimizi, geleneklerimizi yansıtmıyor. Vittorio mücadelenin simgesidir'' dedi.

Gazeteci ve Arrigoni'nin arkadaşı Ahmed Ganim ise ''Vittorio kimse tarafından tehdit edilmedi. Böyle Filistin eliyle ölmesini kimse beklemiyordu, kendisi bile İsrail top ateşiyle öleceğini düşünüyordu'' diye konuştu.

ANF