ABD'nin Venezuela'ya yönelik tehditlerinden sonra yüzbinlerce kişi başkent Caracas başta olmak üzere çok sayıda kentte sokaklara çıktı.

Ülke genelinde işçiler, emekçiler, öğrenciler ve demokratik kitle örgütlerininde katıldığı protestolar gerçekleştirildi. Trujillo, Lara, Anzoategui, Carabobo, Cojedes, Merida, Miranda, Barinas, Bolivar, Tachira ve Guarico'nun da aralarında olduğu bir çok şehirde hükümete destek eylemleri yapıldı.

Venezuelalılar eylemlerde sık sık "Birlik, mücadele, savaş, zafer", "Şarkı söyle ve çalış özgür yoldaş", "Obama, Obama faşist emperyalist, işte burası Chavez'in köyü" ve "Yankee go home" sloganları attı.

MADURO: DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ

Başkent Caracas'ta düzenlenen mitingde ABD tehditlerine ilişkin koşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Bolivarcı Ulusal Silahlı Güçleri ile birlikte ülke genelinde sahip oldukları güvenin arttığını söyledi. Barışın kazanılacağını belirten Maduro, "Biz bu barışı onurlu bir şekilde ayakta durarak kazanacağız, sağcıların iddia ettiği gibi diz çökerek değil" dedi.

Maduro, emperyalizmin Venezuela'ya girememesinin en büyük sebebinin halkın birliği, sürekli örgütlülüğü ve toplumsal bilinçle birlikte mücadele etmesi olduğunu ifade etti.

ABD'nin saldırılarından sonra Rusya'nın Venezuela'ya verdiği destekten memnuniyet duyduklarını kaydeden Maduro, Washington tarafından Caracas'a uygulanan baskı ve yaptırımların uluslararası alanda karşılık bulmadığını dile getirdi. (ETHA)