Çin’in ünlü oyuncusu olan, X-Men filmindeki rolü ile dünya çapında da tanınan Fan Bingbing’in iki aydır ortada görülmemesi tartışma yarattı. Fan’ın en son haziran ayında Tibet’te bir çocuk hastanesi ziyaretinde görüntülenmesi sonrası kamuoyu önüne hiç çıkmaması üzerine dedikodular aldı yürüdü.

Bir iddia, Fan’ın vergi yolsuzluğu yaptığı gerekçesiyle hapse atıldığı yönünde. Ünlü yıldızın mayıs ayında bir film için 7.5 milyon dolarlık kontrat yaptığı ancak vergiden kaçmak için kontratı 1.5 milyon dolarlık gösterdiği iddia edilmişti. İnternete sızdırılan belgelerin gerçekliği teyit edilmemiş ama soruşturma çağrısı yapılmıştı.

Batı medyası ise Fan’ın Komünist Parti ile ters düşmüş olabileceğini vurguluyor. Buna göre, devlet medyasında Fan’ın ‘kontrol altına bulunduğuna ve yasal ceza almak üzere olduğuna’ dair bir haber yayımlandı. Ancak bu haberin kısa süre içinde kaldırıldığı belirtilirken, yetkililer de henüz bir açıklama yapmış değil.

Fan Bingbing, Çin’in dünya çapında tanınan az sayıda oyuncusundan biri. X-Men’in yanı sıra bir dizi başa Batılı filmde de rol alan 36 yaşındaki oyuncu lüks markaların reklam yüzü de olmuş. Fan, sık sık ödül törenlerinde boy gösteriyordu. 

Kaynak: Gazete Duvar