ABD Başkanı Donald Trump'ın doktoru Dr. Sean Conley, Trump'ın oksijen değerlerinin düşmesinin ardından kortizon tedavisine başlandığını ve yarın taburcu edilebileceğini söyledi.

Conley, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Trump'ın Cumartesi günü yüzde 93'ün altına düşen kandaki oksijen düzeyinin kortizon tedavisine başlanmasıyla yüzde 98'in üzerine çıktığını söyledi.

Conley, Trump'ın durumunun gayet iyi olduğunu belirterek, göstergelerinin bu şekilde devam etmesi halinde yarın taburcu edilebileceğini söyledi.

Trump da daha erken saatlerde yaptığı açıklamada, "Yakında geri döneceğimi düşünüyorum" dedi.

Trump, hastaneye kaldırılırken çok iyi hissetmediğini ama şimdi daha iyi olduğunu söyledi ve önümüzdeki birkaç günün önemli olduğunu vurguladı.

Trump'ın doktoru da, ABD Başkanı'nın önemli bir ilerleme gösterdiğini fakat henüz tüm risklerin geçmediğini açıkladı.

Cumartesi günü Trump'ın sağlık durumuna dair çelişkili açıklamalar gelmişti.

Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows, Trump'ın durumunun "çok endişe verici" olduğunu söylemişti.

Trump'a yakın bazı kaynaklar ABD Başkanı'nın bu açıklamadan memnun olmadığını aktarıyor.

Trump'ın kişisel doktoru Dr. Sean Conley, Trump'ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu açıklamıştı.

Conley, Trump'ın sağlık durumuyla ilgili kaydettiği aşamadan ötürü doktorlarının memnun olduğunu, hastaneye sadece önlem amacıyla getirildiğini, bugün hastaneden çıkabileceğini söyledi.

Aynı zamanda soluk alıp vermede bir sıkıntı çekmediğini ve oksijene bağlı olmadığını aktardı, son 24 saat içinde ateşinin de çıkmadığını söyledi.

Ancak ABD basınından farklı medya kuruluşları, bir kaynağa dayandırdıkları haberlerinde Trump'ın hayati göstergelerinin son 24 saat içinde endişe verici şekilde seyrettiğini aktardı.

Aynı üst düzey yetkili henüz Trump'ın iyileşmesinin mümkün olmadığını, önümüzdeki 48 saatin kritik olduğunu söyledi.

HELİKOPTERLE HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Başkan Trump, koronavirüs testinin pozitif çıkmasının üzerinden 24 saat geçmeden cuma günü Marine One adlı başkanlık helikopteriyle hastaneye kaldırıldı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump'ın tedbir amaçlı olarak Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'ne götürüldüğü belirtildi.

Doktoru, Trump'ın "kendisini yorgun hissettiği ama moralinin yerinde olduğu" açıklamasında bulundu, daha sonra da durumunun iyi olduğunu söyledi.

Trump'a henüz denenme aşamasında olan bir ilacın enjekte edildiği ve antiviral Remdesivir tedavisine başlandığı bildirildi.

Doktoru Sean Conley cuma günü yaptığı açıklamada Trump'ın iyi durumda olduğunu belirterek "Oksijen desteğine ihtiyaç duymuyor, ama uzmanlarla konsültasyonun ardından Remdesivir tedavisini başlattık. İlk dozunu tamamladı, şimdi rahat ve dinleniyor" dedi.