ABD Başkanı Donald Trump’a, ülkede her kasım ayının dördüncü perşembesi kutlanan Şükran Günü’nde bu yıl en çok neye şükran duyduğu soruldu. Trump, ‘en çok kendisine müteşekkir olduğunu’ söyledi.

Şükran Günü tatilini Florida’nın Mar-a-Lago sahilindeki malikanesinde geçiren Trump, gazetecilerle sohbetinde bunun gerekçesini şöyle açıkladı: “Muhteşem bir aileye sahip olduğum ve bu ülkede muazzam bir fark yarattığım için… Ben bu ülkede muazzam fark yarattım. Görevi devraldığım günden bugüne ülke o kadar güçlendi ki, inanamazsınız.”

Hızını alamayan Trump şöyle devam etti: “Demek istediğim, görüyorsunuz, o kadar çok güçlendi ki, insanlar inanamıyor bile. Yabancı liderleri gördüğümde, bana diyorlar ki, şimdiki ABD ile iki yıl öncesinin ABD’si arasındaki güç farkına inanamıyoruz. Büyük ilerleme kaydettik.”

Trump’ın selefi Barack Obama ise Şükran Günü vesilesiyle ABD’nin yoksullarına bedava yemek dağıtan Gıda Bankası’nda çalıştı. Malzemelerin taşınmasından yemeklerin pişirilip dağıtılmasına dek her aşamasında çalışan Obama, ‘gelecek neslin liderlerine şükran duyduğunu’ dile getirdi.  Twitter hesabından Şükran Günü mesajı paylaşan Obama, “Gelecek neslin liderleri için minnetarım. Onlar hoşgörülü, yaratıcı, idealist gençler, dünyayı olması gerektiği gibi yapmak için uğraşıyorlar. Umut için eylem gerektiğini anlıyorlar” dedi. 

Kaynak: Sputnik