ABD Başkanı Donald Trump, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili soruşturmaya ülkesinden ekiplerin de dahil olduğunu açıkladı.

Donald Trump Fox News'a yaptığı açıklamada, soruşturma ekiplerinin Türkiye'ye yardımcı olduklarını söyledi.

Trump, "Buna müsaade edemeyiz. Son derece kararlıyız. Müfettişlerimiz orada, Türkiye'de. Türkiye'yle birlikte çalışıyoruz. Doğrusu, Suudi Arabistan'la da birlikte çalışıyoruz. Ne olduğunu ortaya çıkarmak istiyoruz" dedi.

Trump Kaşıkçı'nın kaybolmasının ABD-Suudi Arabistan ilişkilerini olumsuz etkileyip etkilemeyeceği konusundaki soruya ise "Ne olduğunu ortaya çıkartmam lazım" dedi ve "Büyük ihtimalle bu noktaya düşündüğünüzden daha yakınız" diye de ekledi.

Bu arada İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt da, Türk yetkililerin Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'na girdikten sonra öldürüldüğü yönündeki şüphelerinin doğru çıkması halinde Suudi Arabistan'ın "ağır sonuçlarla" karşı karşıya kalacağını söyledi.

Hunt, AFP Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "Kendilerini uzun süredir Suudiler'in dostu olarak gören insanlar bunun çok çok ciddi bir mesele olduğunu söylüyor. Bu iddialalar doğruysa ağır sonuçları olacaktır, çünkü dostluklarımız ve ortaklıklarımızın temeli paylaşılan değerlerdir. Aşırı derecede kaygılıyız" dedi.

İngiliz bakan, Suudi mevkidaşı Adil El Jubeir ile de görüştüğünü ve kendisine "İngiltere'nin çok çok kaygılı olduğunu" aktardığını da ekledi.

Kaynak: BBC Türkçe