11 Eylül saldırılarıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle ABD’de ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Fransız el Kaide militanı Zekeriya Musavi, Suudi Arabistan Kraliyeti’nin saldırıya maddi destek sağladığını öne sürdü.

Musavi, 11 Eylül 2001’de gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarının Suudi Arabistan’a açtığı davada ifade verdi.

diken.com'da yer alan habere göre, El Kaide’nin eski lideri Usame Bin Laden’in örgüte yardım yapan isimlerin listesini tuttuğunu belirten Musavi, çok sayıda ‘ünlü‘ Suudi Arabistanlı’nın da bu listede olduğunu belirtti.

ESKİ İSTİHBARAT ŞEFİ DE LİSTEDE

Musavi’nin iddialarına göre bu isimlerden biri de Suudi Arabistan’ın eski istihbarat şefi Türk-i el Faysal.

Suudi Arabistan’ın Washington büyükelçiliğinde görevli bir isimle Kandahar’la görüştüğünü de öne süren Musavi, bu kişiyle birlikte ABD başkanlarının kullandığı ‘Air Force One‘ uçağına saldırı planladıklarını anlattı.

SUUDİ ELÇİLİĞİ: KOMPLO

Bu iddiaların Suudi Arabistan-ABD ilişkilerini altını oymak için ortaya atıldığını belirtenSuudi Arabistan büyükelçiliğiyse Musavi’nin sözlerini kesin bir dille reddetti.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, Musavi’nin ‘meczup‘ bir suçlu olduğu ve sözlerinin güvenirliğinin olmadığı belirtildi.

Suudi Arabistan, 11 Eylül kurbanlarının aileleri ve saldırılarda zarar gören bina ve işyerlerinin sigorta şirketlerinin açtığı davada,  El Kaide’ye saldırıyı gerçekleştirmesi için para ve ekipman desteği sağlamakla suçlanıyor.

3 BİN İNSAN ÖLMÜŞTÜ

11 eylül sb11 Eylül 2001’de el Kaide militanlar tarafından kaçırılan iki uçak New York’ta bulunan Dünya Ticaret Merkezi’nin ikiz kulelerine; bir uçaksa başkent Washington’daki Savunma Bakanlığı binası Pentagon’a çarpmıştı. Bir başka uçak da Beyaz Saray’ı hedeflemiş, ancak hedefine varmadan yolcularla teröristler arasında çıkan arbede sonucu düşmüştü.

Saldırılarda yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetmişti.