Geçtiğimiz ay Bolivya'da yapılan seçimlerde partisinin zafer kazanmasının ardından sürgünden ülkesine geri dönen Eski Devlet Başkanı Evo Morales, halk tarafından büyük coşkuyla karşılandı.

Eski Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, bir yıllık sürgün yaşantısının ardından ülkesine geri döndü. Aralarında yerlilerin de olduğu binlerce kişi, Morales'i karşılamak üzere ülkenin güney sınırındaki Villazon şehrinde sokaklara döküldü.

Sürgün dönüşü binlerce destekçisi ve basın ordusu ile karşılanan ​54 yaşındaki politikacı, ''Bugün hayatımdaki en önemli günlerden birisi, çok sevdiğim ülkeme döndüğüm için neşe doluyum'' paylaşımını yaptı.

​Sürgünden dönüş yolculuğu öncesinde açıklamada bulunan Morales, Arjantin hükümetine ülkede kalmasına izin verdikleri için teşekkür etmişti.

​BOLİVYA'DA 2019'DAKİ SEÇİM KRİZİ

Bolivya'da 20 Ekim 2019'daki tartışmalı seçimleri ilk turda kazanan Morales, hile iddialarıyla sokaklara çıkan ABD destekli muhaliflerin şiddet eylemlerine dönüşen protestoları, polisin isyanı ve ordunun çağrısının ardından 10 Kasım 2019'da istifa