Bir süredir kanser tedavisi gören Venezuela lideri Hugo Chavez seçime iki ay kala enerjisini halka göstermeye çalışıyor. Chavez seçim kampanyası kapsamında kürsüden halka seslendi ama bu kez yanında muhalif tavrıyla dikkat çeken Amerikalı aktör Sean Penn de vardı.

 

Venezuela'nın Amerika'ya her fırsatta kafa tutan lideri Hugo Chavez’in bu kez kürsüde yanında tanıdık bir isim vardı, hem de Amerikan sinemasından. Muhalif ve aktivist tutumuyla bilinen aktör Sean Penn...

 

Sean Penn, Caracas'ta bir kez daha devlet başkanlığı için seçimlerde yarışacak olan Hugo Chavez'in seçim kampanyasına katıldı.

 

Seçime iki ay kala ikisi kürsüden halkı birlikte selamladı.

 

Chavez, Sean Penn'le birlikte "Hepimiz Amerika'lıyız, kuzeyinden, ortasından, güneyinden. Amerika kıtası sen çok yaşa" mesajını verdi.

 

Sean Penn'e onunla aynı siyasi duruşu paylaşan Arjantinli yönetmen Fernando Sulichin de eşlik etti.

 

Kanser tedavisi gören 58 yaşındaki Venezuela lideri kampanyası sırasında enerjisinden bir şey eksilmediğini de gösterdi. Eline elektro gitarı aldı sahnedeki grupla show yaptı.

 

Venezuela'da seçimler 7 Ekim'de. 14 yıldır iktidarda olan Chavez devlet başkanlığı koltuğunda 6 yıl daha oturmayı hedefliyor.