PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Financial Times gazetesine verdiği demeçte, IŞİD’e karşı verdikleri savaşta ilk başta arkalarında hiçbir uluslararası gücün olmadığını anımsatarak, “Şimdi daha güçlüyüz ve teslim olmayacağız” dedi.

BBC Türkçe’de yer alan Financial Times (FT) gazetesinin haberinde, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki Kürt mevzilerini bombalamasına dair bir habere yer verdi. Türkiye’nin YPG’nin Azez’i ele geçirmesi halinde müdahalede bulunacağını söylediğini anımsatan gazete, Washington ile Ankara arasındaki PYD konusundaki görüş ayrılığına dikkat çekti.

FT’nin haberinde, “ABD için IŞİD’e karşı en başarılı ortağını dizginlemek için yapacak çok fazla bir şey olmayabilir. Woodrow William Center’dan uzman Henri Barkey, ‘ABD bunu göze alamaz. Onlarla işbirliğini durduracağını söyleyemez. Bunu Rusya da Kürtler de biliyor’ diyor,” denildi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim’in gazeteye demecini de aktaran FT, Müslim’in “İlk başta, IŞİD’e karşı savaşırken arkamızda hiçbir uluslararası güç yoktu ve ayakta kaldık. Şimdi daha güçlüyüz ve teslim olmayacağız” sözlerini aktardı.