Kommersant gazetesi, Rusya Genelkurmay Başkanı Valerriy Gerasimov’un ve ABD’li mevkidaşı Joseph Dunford’un dün yaklaşık bir saat telefonda görüştüklerini, görüşmede Deyr ez Zor’daki olayın ele alındığını yazdı.

Gazetenin konuyla ilgili yayınladığı haberde, "Dün, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile Rusya Genelkurmay Başkanı Valerriy Gerasimov'un arasında bir saat süren bir telefon görüşmesi yapıldı. Görüşmenin başlıca konusu, Suriye'deki durum ve özelikle de Deyr ez Zor'daki olaydı" ifadelerine yer verdi.

Daha önce ABD öncülüğündeki koalisyonun komuta merkezinden yapılan açıklamada, Rus Hava-Uzay Kuvvetleri'nin Fırat'ın doğu kıyısında düzenlediği hava saldırısında Demokratik Suriye Güçleri'nden (DSG) birkaç savaşçının yaralandığını ileri sürülmüştü.

Bu açıklamayı yalanlayan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus Hava-Uzay Kuvvetleri'nin Suriye komuta merkezinin Deyr ez Zor'daki operasyonun yapılacağı sınırları ABD'li yetkililere önceden bildirdiğini belirtmiş, Rus Hava-Uzay Kuvvetleri'nin IŞİD'in kontrolünde bulunan bölgelerde ‘sadece önceden keşif yapılmış ve birkaç kanal üzerinden teyit edilmiş hedeflere nokta atışı yaptıklarını' kaydetmişti.