Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya Güvenlik Konseyi’nin Türkiye’nin Afrin operasyonu ve Soçi’de düzenlenmesi planlanan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi gündemiyle topladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un yaptığı açıklamaya göre Putin, bugün yapılan Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında kurmaylarıyla Türkiye'nin Afrin'deki durumu istişare edildi.

Peskov, "Görüşmede Afrin'deki durum ele alındı. Devlet Başkanı, bu kapsamda birkaç gün önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde bu konunun ele alındığına dair bilgi verdi" dedi.

'SURİYE ULUSAL DİYALOG KONGRESİ HAZIRLIKLARI DA ELE ALINDI'

Peskov, toplantıda Soçi'de yapılacak Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne ilişkin hazırlıkların son aşamasının ele alındığını da kaydetti.

Öte yandan, Sözcü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in kongreye kaltılmayı planlamadığını söyledi

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Peskov, "Henüz böyle bir plan yok. Soçi'de farklı seviyelerde çalışma yapılacağını biliyorsunuz" dedi.

Peskov, Soçi'deki kongreden Suriye'deki siyasi çözüm sürecine nokta koymasının beklenmemesi gerektiğini de belirtti.

Peskov, "Kongre yapılması yönündeki adım, Suriye'de çözüm için başlı başına hissedilir bir ilerleme ancak bu kapsamlı olamaz. Bu nedenle, Soçi'de siyasi çözüm sürecine nokta koyulacağını beklemek yanlış olur" ifadelerini kullandı.

LAVROV KONGREYE KATILACAK

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 29-30 Ocak'ta yapılacak kongreye katılacağını ifade etmişti.

Kaynak: Sputnik