Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Moskova artık ilk zamanlardaki gibi değil" şeklindeki sözlerine sert bir yanıt verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Moskova artık ilk zamanlardaki gibi değil" şeklindeki sözleriyle ilgili "Bakanın neye dayanıp böyle bir çıkarımda bulunduğunu anlamakta zorlanıyoruz" yanıtı geldi.

Sputnik'in haberine göre, bugün için ilişkilerin normalleşmesi yönünde herhangi bir emare bulunmadığının vurgulandığı açıklamada, "Maalesef belirtmemiz gerekir ki, Çavuşoğlu'nun açıklamaları, ikili ilişkilerin özünün çarpıtılması için Türkiye'de yürütülen enformasyon kampanyasının bir parçasıdır. Bir kez daha altını çizmek isteriz ki, mevcut krizin sorumluluğu tamamen Türk yönetimine aittir" ifadelerine yer verildi.

'ÇAVUŞOĞLU'NUN ALPARSLAN ÇELİK YANITI SEMPATİKTİ'

Röportajda Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili gerçeklerin bir kez daha çarpıtıldığını vurgulayan Rus Dışişleri'nden yapılan açıklamada şunlar söylendi:

"Türk hükümetinin ilişkileri normalleştirmek için attığı adımlardan haberdar değiliz. Üstelik Ankara, bu adımların neler olduğunu çok iyi biliyor. Çavuşoğlu'nun Alparslan Çelik'in muhtemel iadesi ilgili soruya verdiği yanıt da sempatikti: Alparslan Çelik, Türkiye'de yasadışı silah bulundurduğu gerekçesiyle tutuklandı. Türkiye’deki savcılar ve yargı, Rusya’nın isteğiyle hareket etmez."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bu iyiye işaret. Rusya’nın düşen uçak meselesini şahsileştirdiğini kaydetti. Rus uçağının düşmesi bizim istediğimiz bir şey değildi. Ancak angajman kuralları belli. O zaman da bu konuyla ilgili üzüntümüzü, taziyelerimizi en üst düzeyde ilettik. Önümüzdeki süreçte Rusya adımlar atarsa, biz ilişkilerimizi normalleştiririz" diye konuşmuştu.