Pakistan'ın güneyindeki Kuette kentinde, bir silahlı saldırı sonucu öldürülen karakol müdürünün cenaze namazında düzenlenen intihar saldırısında 38 kişi öldü, 65'ten fazla kişi de yaralandı.

Kuette kentinde bir karakola kimliği bilinmeyen silahlı kişiler tarafından düzenlenen saldırı sonucunda karakol amiri Zübeyr Muhibullah hayatını kaybetti. Öğlen saatlerinde Muhibullah için kılınan cenaze namazı sırasında bir intihar eylemcisi kalabalığın içerisine girerek, üzerindeki bomba düzeneğini patlattı. Saldırıda ilk belirlemelere göre çoğunluğu polis memuru 38 kişinin hayatını kaybettiği, 65'ten fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

Yetkililer saldırıda 8 kilogramdan fazla patlayıcı kullanıldığını açıkladı. Cenaze törenine katılan Emniyet Müdür Yardımcısı Fayaz Ahmad ve çok sayıda polis de hayatını kaybedenler arasında.

Bölge güvenlik güçleri tarafından alarma geçilirken saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Pakistan'da Ramazan Bayramı, yarın kutlanmaya başlayacak.

MEZARLIĞI PATLATTILAR

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin Ganiheyl ilçesinde de mezarlığa yerleştirilen patlayıcıların infilak etmesi sonucu 14 kişi yaşamını yitirdi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla yakınlarının kabini ziyaret etmek için mezarlığa giden ve bu sırada bir bombanın infliak etmesi sonucu hayatını kaybedenlerin aynı aileden olduğu, patlamada çok sayıda kişinin de yaralandığı ifade edildi. Aile üyelerinden biri, yaptığı açıklamada, "Ailemizden 7 çocuk ile 7 kadın maalesef hayatını kaybetti. Çok sayıda da yaralımız var" dedi.

Mezarlık ziyaretine gidenlerin tamamının kadın olduğu ve hükümet yanlısı bir kabile reisinin eşinin mezarını ziyaret ettikleri ifade edildi. Patlamanın sebebinin ne olduğu henüz açıklanmazken polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Yerel yetkililer olaydan Taliban'ı sorumlu tutuyor.