Reha ERUS / Hürriyet ROMA

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françesko, Marksist olduğu iddialarına yanıt verdi: "Birçok iyi Marksist tanıdım."

Küresel ekonomik sistemin neden olduğu eşitsizliklere dikkat çeken sözlerinin ABD'li muhafazakar radyocu Rush Limbaugh tarafından "katıksız Marksizm" olarak nitelendirilmesinin ardından Papa, bugün, La Stampa gazetesine bir röportaj verdi.

Röportajda hakkındaki eleştirileri de yanıtlayan Papa, "Marksist ideoloji bir hata. Ama yaşamımda birçok iyi Marksist insan tanıdım. Bu nedenle bunu kendime hakaret saymadım" dedi.

Ekonomik koşullarla ilgili eleştirilerinin de bir uzmanın analizi olarak algılanmaması gerektiğini ifade eden Papa, "Kilisenin toplumsal ekonomik doktrininden söz ettim ama bu Marksist olmak demek değildir" diye konuştu.

Öte yandan Papa, fakirlere Noel armağanı olarak ve telefon kartı içeren zarflar dağıtacağını açıkladı.

Vatikan’da sadaka ve bağışlardan sorumlu Başpiskopos Konrad Krajewski aracılığıyla yapılacak bağışlardan ilk aşamada evsizler faydalanacak.

Papa Françesko fakirlerin rahatça seyahat edebilmeleri ve Noel’de uzaktaki yakınlarını kutlayabilmeleri için böyle bir girişimde bulunduğunu söyledi.