ABD Başkanı Obama, “Suriye ve Irak’ta IŞİD bölgesi küçülüyor ve cephelerde daha az IŞİD savaşçısı bulunuyor. Örgütün artık eleman edinmesi ve saflarını takviye etmesi de daha zor”dedi.

İmc’de yer alan habere göre, ABD Başkanı Barack Obama, ulusa sesleniş konuşmasında Suriye’deki çatışmaların sonlandırılması anlaşması ve IŞİD ile mücadele konusunda açıklamalarda bulundu.

IŞİD’i yenilgiye uğratmanın tek yolunun Suriye’deki iç savaşı sona erdirmek olduğunu söyleyen Obama, şunları söyledi:

“Bir yanılsama içinde değiliz. Şüpheci olmak için birçok neden var. En iyi şartlarda bile şiddet hemen sona ermeyecek. Ancak ne olması gerektiğini herkes çok iyi biliyor. Tüm taraflar, hava bombardımanları dahil saldırıları sonlandırmalı.

“Kuşatma altındaki bölgelere insani yardımın girişine izin verilmeli. İşin önemli kısmı Rusya, Suriye rejimi ve müttefiklerinin taahhütlerini yerine getirip getirmemesine bağlı. Önümüzdeki saatler ve günler kritik, dünya izliyor olacak.”

‘ACIMASIZ OLACAĞIZ’

IŞİD’e yönelik saldırıların devam edeceğini hatırlatan Obama, “Acımasız olacağız” ifadesini kullandı.

Obama, “Birçok ülkenin çalışmaları sayesinde Suriye’ye yabancı savaşçı akışı sonunda yavaşlamış görünüyor. Suriye ve Irak’ta IŞİD bölgesi küçülüyor ve cephelerde daha az IŞİD savaşçısı bulunuyor. Örgütün artık eleman edinmesi ve saflarını takviye etmesi de daha zor” diye konuştu.

Rusya ve ABD’nin Suriye’deki ateşkesle ilgili vardığı anlaşma, Şam saatiyle 00.00’da başladı.