Nijerya’da ateist olduğunu açıklayan bir kişi akrabaları tarafından bir hastanenin psikiyatri servisine yatırıldı. İnsan hakları örgütleri olaya tepki gösterdi.

Ülkenin kuzeyinde şeriatla yönetilen Kano eyaletinde yaşanan olayda 29 yaşındaki Mübarek Bala adlı Nijeryalı akrabalarıyla birlikteyken Allah’a inanmadığını söyledi.

Bunun üzerine Bala, akrabaları tarafından bir doktora götürüldü. Doktorun akıl sağlığının yerinde olduğunu söylemesine rağmen ikinci bir doktora gösterilen genç adam, bu doktorun “kişilik değişimi” tanısı koyması üzerine hastaneye yatırıldı.

Bir haftadan uzun süre hastanenin psikiyatri servisinde zorla tutulan ve ilaç verilen kimya mühendisliği öğrencisi, Twitter’da olayı duyurdu.

Nijeryalı sivil toplumu örgütü “Hümanist ve Etik Birliği”, Bala’ya bir avukat tahsis ettiklerini ve olayı takip edeceklerini duyurdu.

Hiç kimsenin ateist olduğu için gözaltına alınıp hasta muamelesi göremeyeceğini söyleyen örgüt yetkilileri şeriatla yönetilen Kano eyaletinde birçok benzer olay yaşandığını da aktardı. (imctv)