Venezuela lideri Nicolas Maduro'dan kritik bir açıklama geldi. Maduro, “Trump ölüm emrimi verdi" dedi.

Sputnik'e konuşan Maduro, "ABD Başkanı Trump, Kolombiya hükümeti ve mafyaya beni öldürmeleri için emir verdi" ifadelerini kullandı.

'BAŞIMA GELECEKLERDEN TRUMP VE KOLOMBİYA DEVLET BAŞKANI SORUMLU'

Trump'ın Kolombiya hükümetinden Kolombiya mafyasının kendisini öldürmesini istediğini belirten Maduro, “Bir gün bana bir şey olursa, Donald Trump ve Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque başıma gelen her şeyden sorumlu olacak” ifadelerini kullandı.

'İYİ KORUNUYORUM'

Maduro aynı röportajda, Venezuela halkı tarafından korunduğunu belirterek "İyi bir istihbarat servisimiz var" diye de ekledi.

'MUHALEFETLE MÜZAKEREYE HAZIRIM'

Öte yandan Juan Guaido'nın başı çektiği muhalefetle ilgili de konuşan Venezuela lideri Maduro, uluslararası arabulucuların katılımıyla, muhalefetle müzakerelere hazır olduğunu sözlerine ekledi. Maduro, "Muhalefet ile müzakere masasına oturmaya hazırım, böylece Venezüella'nın yararlarının ne olduğu hakkında konuşabiliriz” şeklinde konuştu. Venezuela lideri bazı Avrupa ülkeleri ile Meksika, Uruguay, Bolivya, Rusya ve Vatikan hükümetlerine mektup yolladığını belirtti. Söz konusu ülkelerin ülkesindeki diyaloğu desteklediklerini ekledi.