Londralı iş adamı ve siyasetçi İbrahim Doğuş, altı ay önceki genel seçimlerde milletvekili adayı olup, kaybettiği West Bromwich bölgesinde 10 ton gıda yardımı yaptı.

Londra’nın Lambeth ilçesi belediye başkanlığı görevindede bulunan Doğuş, 6 ay önce yapılan genel seçimlerde West Bromwich East seçim bölgesinde İşçi Partisi’nin milletvekili adayı olmuştu.

Türkiye Çalışmaları Merkezi (CEFTUS) adlı düşünce kuruluşunun direktörü ve British Kebab Awards’ın kurucusu Doğuş, seçimi iktidardaki Muhafazakâr Parti’nin adayına karşı kaybetmişti.

Doğuş, koronavirüs salgını yüzünden büyük zorluklar yaşayan bölge halkına, yerel meclis üyeleri ve Open Heaven Church adlı yardım kuruluşunun aracılığıyla gıda yardımında bulundu.

Gıda yardımına Foodelo Ltd, Meadow Vale Food ve Tas restaurantları da destek verdi. Makarna, fasulye, patates, soğan, tavuk eti, un ve tuvalet kağıdı dolusu vanlar, Londra’nın Tottenham, Lewisham ve Kent bölgesinden hareket etti.

Londra’da 23 şubeye ulaşan Tas Restoran zincirinin kurucusu Önder Şahan ve Derviş Aslan, Foodelo Ltd yöneticileri Gıda Mühendisi Alim Kurtcebe ortakları Bülent Ekici  ve Javvad Azam ile Meadow Vale Food yöneticileri, yaptıkları açıklamada: “Korona virüs salgını nedeniyle evden çıkamayan veya gıda sıkıntısı çeken ihtiyaç sahibi olan vatandaşları yalnız bırakmayarak gereğini yerine getirmenin huzuru içerisindeyiz” dedi.    

West Bromwich’de yaşayan ailelerle seçim döneminde sıcak bir ilişki kurduğunu dile getiren Doğuş, seçim sonrası onları unutmadığını, sosyal dayanışmada bulunmak için böylesi bir girişimde bulunduğunu belirtti.

Londra’da bir çok hastane, sağlık çalışanları ve dar gelirli ailelere verdiği desteğe devam eden Türkiye kökenli iş insanı Doğuş’un West Bromwich’e yaptığı destek büyük ilgi gördü.