İngiltere’nin başkenti Londra bir sürücü aracını yayaların üzerine sürdü.

Londra polisi, 3 failinin vurularak öldürüldüğünü, saldırılarda bu kişiler dışında en az 7 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Mark Rowley'nin yaptığı açıklamaya göre en az 20 yaralının tedavileri 6 hastanede sürüyor.

Londra Ambulans Hizmetleri ise saldırıdan sonra 48 yaralanın 5 hastaneye kaldırıldığını, hafif yaralılara ise gerekli müdahalelerin olay yerinde yapıldığını açıkladı.

Polis daha önce olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirmişti.

Mark Rowley, üç zanlının önce beyaz bir kamyoneti London Bridge'de yayaların üzerine sürdüklerini, daha sonra araçtan inip biri polis bazı kişileri Borough Market'ta bıçakladıklarını söyledi.

Rowley, olayın polise yerel saatle 22:08'de bildirildiğini, 8 dakika içinde zanlıların vurulduğunu belirtti.

Londra Emniyet Müdür Yardımcısı ayrıca zanlıların kendilerine intihar saldırganı süsü vermek istediklerini ancak daha sonra üzerlerinde patlayıcı olmadığının anlaşıldığını kaydetti.

Öldürülen zanlıların kimlikleri açıklanmadı.

BAŞBAKAN MAY, ACİL DURUM KABİNESİNİ TOPLUYOR

Başbakan May'in başkanlığında bu sabah üst düzey güvenlik bürokratlarının da katılacağı bir acil durum kabine toplantısı (Cobra) yapılacak. Toplantıda, ülkedeki terör tehdit seviyesinin artırılmasının da gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Önceki hafta Manchester kentinde meydana gelen ve 22 kişinin öldüğü intihar saldırısının ardından ülkede terör tehdit seviyesi en üst basamak olan 'kritik'e çıkarılmıştı.

Yaklaşık bir hafta süreyle bu basamakta tutulan tehdit seviyesi geçen hafta cumartesi günü eski düzeyi olan 'ciddi'ye çekilmişti.

Saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı.

Reuters haber ajansı, bir görgü tanığına dayanarak 3 kişinin boğazının kesildiği’ bilgisini paylaştı. Polis, olayda bir bıçak da kullanıldığını kabul ederken, bu bilgiyi doğrulamadı.

BBC'ye konuşan bir görgü tanığı da minibüsün en az beş kişiye çarptığını gördüğünü aktardı. Londra Köprüsü ve civarındaki metro istasyonları kapatıldı.

İKİNCİ BİR OLAY DAHA YAŞANDI

Londra polisi, bu olayın hemen ardından, Londra Köprüsü'nün 500 metre uzaklığında bulunan 'Borough Market' bölgesinde de bir olay yaşandığını açıkladı.

İkinci olayın detayları hakkında bilgi verilmezken, ilk saldırının ardından kaçan beyaz minibüsün Borough Market bölgesinde yine kalabalığın arasına daldığı iddia edildi.

İkinci olayın yaşandığı bölgede silah seslerinin duyulduğu, çevrede bıçaklanan birden çok kurbanın bulunduğu kaydedildi.

İngiltere'nin Manchester şehrinde 22 Mayıs'ta Amerikalı şarkıcı Ariana Grande’nin verdiği konser sonrasında intihar saldırısı düzenlenmiş, 23 kişi hayatını kaybetmişti.