Rusya Dışişleri Sergey Lavrov, sekiz yıldır ilk kez gittiği Şam’da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüştü. Lavrov, Esad’la görüşmesinde Suriye’de sahadaki durumun ele alındığını, tarafların ülkedeki durumun göreceli sakin olduğu sonucuna vardıklarını belirtti. Lavrov, Şam’daki açıklamasında Libya’da tüm taraflara acil ateşkes çağrısında da bulundu.

Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim’le Şam’da ortak basın toplantısı düzenleyen Lavrov, “Suriye Devlet Başkanı Sayın Beşar Esad’ın davetlisi olarak yaptığımız uzun görüşme sırasında sahadaki durumu ayrıntılı bir şekilde ele aldık, Suriye’deki durumun göreceli sakin olduğu ve bu eğilimin pekiştirilmesi üzerinde çalışılması gerektiği sonucuna vardık” diye konuştu.

Lavrov, ‘Rus-Türk mutabakatları sayesinde Suriye hükümetinin İdlib’de kontrol ettiği toprakların belirgin biçimde arttığını’ söyledi.

‘Suriye’de geriye kalan terör yuvalarının imha edildiğini ve tamamıyla yok edileceğini’ vurgulayan Lavrov, “Şu anki aşamanın başlıca özelliği, Suriye’nin Rusya’nın da desteğiyle uluslararası terörizme ve Suriye devletini yok etme projesini hayata geçiren güçlere karşı mücadeleye dayanmış olmasıdır. Suriye’de şimdilik geriye kalan terör yuvaları imha ediliyor ve tamamen yok edilecek” dedi.

Kaynak: Sputnik