Rusya Sivil Toplum, Savunma ve Dış Politika Konseyi Başkanı Fyodor Lukyanov, ABD, Rusya ve Türkiye’nin Suriye politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Lukyanov, "Suriye’de büyük siyasi oyun bitmedi. Rusya'nın Suriye konusunda çok dikkatli davranması lazım. Çünkü Amerikalılar Suriye ile ilgili henüz bir karara varmadılar" dedi.

Ankara’nın ABD'nin Suriye'deki Şayrat Hava Üssü'nü vurmasını desteklediğine dikkat çeken Lukyanov, “Ankara daha önce Kürtlerle ilgili ABD’yi eleştiriyordu” ifadelerini kullandı ve ekledi, “Bu şunu da ortaya koydu: Biz Türkiye ile ilişkilerimizi hayaller üzerinde kurmadan, Ankara’yı bir partner olarak yeterince algılamamız ve dikkatli olmamız lazım”

Rus basınına konuşan Lukyanov, şöyle değerlendirmede bulundu:

‘ANKARA’YI YETERİNCE ALGILAMAMIZ VE DİKKATLİ OLMAMIZ LAZIM’

“Bu saldırının ardından ortaya net bir durum çıktı. Bu durum bölgesel ülkelerle olan ilişkilerimizin niteliğine ışık da tutabilir. Örneğin Türkiye. Türkiye fiiliyatta derhal saldırıyı ciddi şekilde destekledi. Türkiye daha önce ABD’nin Kürtlerle ilgili Suriye’deki adımlarını eleştiriyordu. Ankara bu eleştirilerinin tersine adım atarak ABD’nin saldırısını destekledi. Bu şunu da ortaya koydu: Biz Türkiye ile ilişkilerimizi hayaller üzerinde kurmadan, Ankara’yı bir partner olarak yeterince algılamamız ve dikkatli olmamız lazım.”

‘SURİYE’DE ÇÖZÜMDEN UZAK’

 “Washington’un bundan sonra nasıl bir adım atacağı da belirsiz. Rusya olarak öncelikle şunu anlamamız lazım: Suriye’deki durum çözümden uzak. Suriye’de büyük siyasi oyun bitmedi. Rusya'nın Suriye konusunda çok dikkatli davranması lazım. Çünkü Amerikalılar Suriye ile ilgili henüz bir karara varmadılar. ABD bu politikasını ne zaman formüle edecek diye beklememiz ve ani adımlar atmamamız lazım. Şu anda Rusya Suriye’de çok dikkatli, mantıklı adımlar atıyor ve bu adımlar da verimli sonuçlar getiriyor.”

(Kaynak: Sputnik)