(ANF) El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi üyelerinin Türkiye üzerinden Suriye’nin Til Ebiyad (Girê Spî-Beyaz Tepe) şehrine geçtiği iddia edildi. Bu arada Ekrad (Kürt) Cephesi’nin esir aldığı El Kaide’nin önemli komutanı Ebu Musab’ı serbest bıraktığı bildirildi.

El Nusra Cephesi komutanı Çeçen Ebu Musab'ın serbest bırakılmasının ardından anlaşmalı olarak 400 sivil Kürt serbest bırakıldı. Girê Sipî'nin çevresindeki Kürt köylerinde Kürtlerin silahlı gücü YPG'nin tam hakimiyet sağladığı öğrenildi.

El Akrad (Kürt cephesi), El Kaide’ye bağlı grupların Kürt kurumlarına saldırısı ardından cevap vermiş ve bölge komutanı Çeçen Ebu Musab'ı esir almıştı. El Kaide’ya bağlı gruplar da camilerden yaptıkları anonslar ile sivil Kürtleri dışarı çıkarmış ve kadınlar hariç binlercesini alıkoymuştu. Kürt mahalleleri talan edilmiş ve 400 sivil Kürt ilçedeki cezaevine konmuştu.

Bu arada Özgür Suriye ordusu ve El Nusra ile diğer grupların Kürtler karşı birleştiği ve yeni bir saldırıya hazırlandığı yönünde bilgiler de geliyor.