Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, İsrail'in Filistinli sivillere "gelişigüzel" ve "orantısız" güç kullanmasını kınayan ve Gazze sınırındaki olayların araştırılması için Konsey tarafından bağımsız bir soruşturma komisyonu kurulmasını öngören tasarıyı kabul etmesi İsrail tarafından tepkiyle karşılandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, BM'nin kararına tepki gösterdi. BM İnsan Hakları Komisyonu'nun kararını reddettiklerini dile getirerek kararı eleştiren Netanyahu, "Kendisini İnsan Hakları Konseyi olarak adlandıran bir örgüt samimiyetten uzak ve İsrail'e zarar vermek istediğini bir kez daha kanıtladı" dedi. 

Netanyahu, kararın "İsrail karşıtı" bir çoğunluk tarafından alındığını söyleyerek, "Kendisini koruma hakkına sahip İsrail, halkını ve askerlerini korumaya devam edecek" ifadesini kullandı. 

İsrail Dışişleri Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklama ile Gazze'deki katliamın soruşturulması için bağımsız bir soruşturma komisyonu kurulmasını öngören tasarıyı kabul etmesine tepki göstererek tasarının İsrail tarafından reddedildiği kaydedildi.